EU integracije BiH

Konferencija "Antikorupcijska mreža institucija BiH"

Konferencija "Antikorupcijska mreža institucija BiH" održaće se u ponedjeljak, 23. septembra u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

izvor: Frontal

Konferenciju će otvoriti uvodnim obraćanjima ambasador Peter Sorensen, šef Delegacije Evropske unije u BiH/specijalni predstavnik EU, Sead Lisak, direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH i Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Konferencija se organizuja u okviru projekta koji finansira EU "Jačanje kapaciteta institucija BiH u sprečavanju i borbi protiv korupcije". Ovaj projekt predstavlja jednu od niza aktivnosti Evropske unije usmjerene na jačanje upravljanja u BiH kao i nastavak podrške EU u izradi Strategije za borbu protiv korupcije i uspostavljanju Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH.

Provedba projekta je započela u februaru 2012. i trajaće do novembra 2013. Glavni korisnici projekta su Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH, te tijela na nivou entiteta i Brčko distriktaBiH koja su određena Zakonom o Agenciji.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog