BiH

Brčko: Usvojen prijedlog budžeta za 2014. godinu

BRČKO - Vlada Brčko distrikta usvojila je sinoć Prijedlog budžeta Brčko distrikta za 2014. godinu u iznosu od 180.843.238 KM.

izvor: Srna/Frontal

"U ovom prijedlogu su urađene neke izmjene, prvenstveno zbog izdvajanja za javne zdravstvene ustanove, te je značajan dio sredstava planiran za njihovo funkcionisanje", rekao je gradonačelnik Brčkog Anto Domić.

On je napomenuo da su u prijedlogu budžeta planirana sredstva za subvencionisanje u poljoprivredi i privrednom sektoru, kako bi se zadržala i zaštitila radna mjesta, kao i za angažovanje pripravnika, ali i novi program podsticanja dugoročnog zapošljavanja mladih ljudi.

"Pored toga što smo obezbijedili dovoljno sredstava za socijalne programe, u ovoj godini na red je došla i isplata značajnih sredstava po osnovu računa stare devizne štednje. S jedne strane, to je dobro za stare devizne štediše dok, s druge strane, postoji jedno značajnije opterećenje u knjizi budžeta što se tiče grantova", istakao je Domić nakon sjednice Vlade.

Prema njegovim riječima, kapitalni budžet u ovom trenutku iznosi šest miliona maraka, sa raspoređenim prioritetima u oblasti zdravstva i obrazovanja.

"Neki važni kapitalni projekti biće prepoznati već u rebalansu budžeta za 2013. godinu, a realizovani u sljedećoj godini, kao što je vodosnabdijevanje i priprema za druge projekte, kao što je zaobilaznica", naveo je Domić.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog