Samo kod nas

Zoran Mastilo: Otvoreno (ne)pism(en)o

Doktor ekonomskih nauka, Zoran Mastilo, nastavnik na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini i bivši dugogodišnji direktor Fonda PIO uputio je danas otvoreno pismo. Na portalu Alternativne televizije objavljeno je u integralnoj verziji. Zahvaljujući tome Akademija nauka Republike Srpske, Univerziteti, ministarstvo i svi koji su u sistemu školstva, osim učenika, bi morali dobro da razmisle gdje ide ovo društvo, jer doktor Mastilo sigurno nije izuzetak.

izvor: ATV 

„Poštovani;

pravda je spora, ali dostižna. Danas sam sretan i radostan, ja i moja porodica. Konačno, pravda je pobjedila[1].
Sjećate se, namontirane političke afere, koju su protiv mene vodili nesretni Petar Đokić i još nesretniji od njega Aleksandar Džombić.[2]

Ogroman je uspjeh, kada neko dostigne u karijeri da bude predsjednik Vlade RS, kao i Ministar, ali ovako kako su radili ova dva pomenuta pojedinca, ja nikada nebih[3] poželio da tako obnašam časne javne funkcije.

Zašto? Zato što su: Aleksandar Džombić i Petar Đokić, sav svoj mandat usmjerili u borbu protiv mene, i moje porodice ničim izazvani. Mi smo linčovani, ja i moja djeca, preživjeli smo teške medijske torture i hajke, posljedice patnji trpimo i danas. Tužni smo i žalosni, što živimo u ovakom društvu, u kojem pojedinci vladaju institucijama, zarad lične osvete i revanšizma neviđenog.

Nisam od onih, koji bi loše stanje u društvu fakturisao predsjedniku Dodiku, jer znam da on ne nosi takvu vrstu odgovornosti, naprotiv mislim da je pravi heroj u borbi za očuvanje Republike Srpske. Zbog toga ima moje povjerenje dok god bude tako radio. Mislim da je problem u pojedinim institucijama sistema, odnosno ljudima koji njima upravljaju.Tipičan primjer loših pojedinaca, koji upravljaju ili su upravljali institucijama RS, su: upravo Petar Đokić, Aleksandar Džombić, zarad otimanja, neudobne fotelje direktora Fonda PIO, od Zorana Mastila.

Zašto? Zato što je Milorad Solaković penzioner, danima pripremao zato[4] Petra Đokića (kojem netreba[5] puno da nekom napravi problem) a Mladen Milić, Aleksandra DŽombića, kako bi ga ovaj smjestio, za njega u udobnu fotelju direktora fonda.
Poznato je, da je Mladen Milić bio insajder Aleksandra Džombića i da ništa u Fondu nije radio, osim što je posmatrao Zorana Mastila, te svaki dan slao poruke putem SMS zvanom Aci, šta je Mastilo danas uradio i kako je novac trošio. U tome je Mladen Milić uhvaćen, priznao je tadašnjem direktoru fonda da to radi, a onda ništa nije promjenio osim što je iste te poruke, ko fol[6] slao i Zoranu Mastilu.

Možete misliti licemjerstva tolikog, pa Zoran Mastilo, u svakoj sekundi mogao da sazna sve informacije o finansijskim tokovima od ljudi koji su za to nadležni, a ne od Mladena Milića jer mu to nije bio posao. Toje[7] trajalo godinama, Mastilo je to trpio obzirom da mu je Božo Plavljanin rekao da tako treba da bude. Trpio sam sve zarad fonda i stanja u fondu da se očuva mir. (Moj lični stav o tome)

Morao je Džobić zvani Aca, nagraditi svog insajdera, gle slučajnosti, zaljuljaj i izmisli afere, montiraj proces Zoranu Mastilu, uključi u to režimske medije, one pod kontrolom tadašnjeg Predsjednika Vlade zvanog Ace, plati im zato[8] iz budžeta i davidiš[9] veselja. Tako je nastao slučaj, afera Zoran MASTILO u fondu PIO, famozne tri penzije od oca, Zorana Mastila i njegova dva strica. Zbog ove montirane afere Zoran Mastilo i njegova familija i djeca preživjeli su teške torture koje i danas najako[10] osjećaju, narušen ugled, čast i dostojanstvo, psiho i pseumo[11] stresovi djece i svih bližih srodnika. Nemogu[12] im to oprostiti, to je bio scenarij mog potpunog uništenja, u svakom smislu, mene i moje djece.

Pravda je pobjedila[13], to je ono što nam danas svima u familiji predstavlja zadovoljstvo.

Naime pisani medij PRESS RS od 16.10.2013.god. na str 10. pod naslovom, objavio je tekst:
Filijala Fonda PIO u Istočnom Sarajevu;  Niko nije kriv za povećanje penzija ocu i stričevima Zorana Mastila.
Oslobođene direktorka i šefica pravne službe krivične odgovornosti.

Toje[14] velika stvar i ja vjerujem u tu presudu, u kojoj je sudinica kazala da Tužilaštvo tokom suđenja nije ponudilo dokaze koji potvrđuju krivicu optuženih.Moje mišljenje; tako su ova tri časna borca prve kategorije, jedan od njih odlikovan medaljom za hrabrost, svoja prava ostvarili na potpuno zakonit način. Postupak zakonitosti proveden u Fondu PiO.
Ono što mene potvrđuje kao čovjeka i moj moral, jeste to da optužene na raspravama, koje su vođene maratonski na Sokocu nisu nikada spomenule moje ime. Znači nisam vršio pritisak na njih, gospođe su radile po svojoj savjesti i ja im na tome čestitam. Nemože[15] sve stati u ovo pismo oko tog slučaja, jer je zaista preopširan ko je u njemu sve učestvovao i šta su či[16] bili motivi oko toga. Ja sam naveo samo vođe, a pomagače nekom drugom prilikom. Ono što je bitno, samo ću spomenuti jednog pomagača a to je Đokićeva predsjednica podjeljene[17] komisije, izvjesna Milena Majstorović, koja je bila u sukobu interesa žena kršila zakon, a tobože ona dijeli pravdu. Eto podjelila je, lično motivisana svojim stausom nagrađena za udobnu fotelju u Agenciji Osiguranje. Da je ista bila u sukobu interesa to je objavio Blic RS od 7.10.2013.god.na strani 2. u zadnjem pasusu.

Dali[18] ima pravne države? Za ovaj montirani proces da stvarno neko odgovara, dali[19] će neko podnijeti ostavku kao moralni čin zbog svega ovoga? dali[20] će se neko izviniti zbog svega ovoga Zoranu Mastilu, njegovoj porodici oslobođenim gospođama koje su samo radile svoj posao, časnim borcima RS, javnosti RS koja je smarana i sluđivana neistinama, tračevima?
To očekujem od vođa ovog namontiranog i neponovljivog tragičnog projekta.

Na kraju kao moralni i najblaži čin što mogu uraditi jeste da zbog svega ovoga, podnesu ostavke odmah: Petar Đokić, Mladen Milić, Milorad Solaković, Milena Majstorović.

A da se protiv izmanipulisanog Slavka Vasića, povede disciplinski postupak za prekoračenje ovlaštenja, kao i neviđene konstrukcije koju je pravio prilikom podnošenja krivične prijave protiv sada već oslobođenih gospođa.

Pitam se, dali[21] mediji, bar oni koji su ovo prenosili u negativnom kontekstu, imaju sada hrabrosti i smijuli[22] da sada objave pozitivnu vijest i time pobrišu svu neistinu koja je bila oko ovog slučaja. To trebaju bar zbog javnosti i građana RS. Pravi je grijeh ovo neobjaviti[23], utoliko prije što je ovo tužna istina jednog malog i tada politički nezaštićenog pojedinca, koji se suočio sa nagrubljim[24] i nepodnošljivim šakalima. U njima je tada stanovao ogromni otrov, koji su imali namjeru isporučiti Zoranu Mastilu i njegovim najmilima[25], za sada nisu, ali mislim da će i dalje pokušavati.
Zahvalan svima koji ovu priču razumiju, i predoče je široj javnosti.“

S poštovanjem,
doc. dr Zoran Mastilo
Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina

 



[1]pobjedila” - pobijedila

[2] Upitna rečenica završava tačkom

[3] „nebih“ – ne bih

[4] „zato“ – za to

[5] „netreba“ – ne treba

[6] „ko fol“ – ???

[7] „Toje“ – to je

[8] Vidjeti pod 4

[9] „davidiš“ – da vidiš

[10] „najako“ - ???

[11] „pseumo“ – ???

[12] „nemogu“ – ne mogu

[13] Vidjeti pod 1

[14] Vidjeti pod 7

[15] nemože – ne može (slično pod 12)

[16] „či“ – vjerovatno se misli na čiji

[17] „podjeljene“ - podijeljene

[18] „Dali“ – da li

[19] Vidjeti pod 18

[20] Vidjeti pod 18 ili 19

[21] Vidjeti pod 18 19 ili 20

[22] „smijuli“ – smiju li

[23] „neobjaviti“ – ne objaviti

[24] „nagrubljim“ - najgrubljim

[25] „najmilima“ - najmilijm

Komentari
Blog