BiH

Istraga rada Uprave za indirektno oporezivanje

Istražna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za utvrđivanje eventualnih nepravilnosti i zloupotreba, te ukupnog stanja u Upravi za indirektno oporezivanje BiH, na današnjoj sjednici u Sarajevu saslušaće menadžment Uprave, potvrdio je predsjedavajući Komisije Drago Kalabić.

izvor: Srna/Frontal

"Imamo spremljen set pitanja za njih", rekao je Kalabić i dodao da će na osnovu dobijenih odgovora Komisija donijeti odluku na koji način i u kom će pravcu dalje raditi.

On je najavio da se Komisija sprema da pozove i bivši sastav Uprave, te one koji su u javnosti imali primjedbe na rad UIO. Očekuje da će se čuti brojne zanimljive informacije i dodaje da će u narednih mjesec dana biti "izuzetno burno" kada je u pitanju parlamentarna istraga u vezi sa UIO.

Ova istražna komisija formirana je na prijedlog Kluba poslanika SNSD-a u ovom domu, a ima zadatak da, koristeći sve raspoložive podatke, informacije i saznanja, utvrdi stanje u vezi sa dosadašnjim radom UIO i ustanovi eventualne zloupotrebe i nepravilnosti u njenom radu.

U Komisiji su Danijela Martinović iz SDP BiH, Šemsudin Mehmedović iz SDA, Dragan Vrankić iz HDZ BiH, Mladen Bosić iz SDS, Ismeta Dervoz iz SBB i Petar Kunić iz DNS.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog