BiH

Program stipendija njemačke privrede

Vlada Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu obajvila je program stipendija njemačke privrede za 2014. godinu na njemačkom i engleskom jeziku.

izvor: Frontal

Program obezbjedjuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj te džeparac.

"Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspješnih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoje buduće radno angazovanje u BiH", istakli su u Predstavništu njemačke privrede u BiH.

U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku apsolvirati praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci.

U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao što su energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, mediji, bankarstvo, projektni manadžment, zaštita životne sredine, arhitektura, građevina, poljoprivreda i druge.

Program stipendija njemačke privrede sprovodi se po osmi put na području BiH, uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH kao lokalnog partnera programa. Apliciranje je moguće do 10.11.2013. godine. Više informacija i online prijave: www.stipendienprogramm.org .

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog