Svijet

Prvi čovjek “Majkrosofta” doletio u Beograd

Generalni direktor “Majkrosofta” Stiv Balmer doletio je u nedjelju uveče u Beograd gdje će imati sastanke sa čelnicima Vlade Srbije. Prvog čovjeka IT giganta iz Redmonda na aerodromu “Nikola Tesla” dočekao je premijer Srbije Ivica Dačić.

Izvor:Glas Srpske

Balmer, koji će uskoro napustiti svoju fotelju i prepustiti “Majkrosoft” nekoj novoj struji, razgovaraće u Palati Srbija u ponedjeljak sa premijerom Dačićem i potpredsjednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.

Balmer sa direktorom Majkrosofta za Evropu, Srednji istok i Afriku Jugoslavom Pirićem, generalnim direktorom Multikantri regije - 24 zemlje Centralne i Istočne Evrope Takujom Hiranom i ambasadorom SAD u Srbiji Majklom Kirbijem prisustvovati sjednici Ekonomsko-privrednog savjeta.

Pored Dačića i Vučića, sjednici će prisustvovati i ministri odbrane, privrede, saobraćaja i pravde Nebojša Rodić, Saša Radulović, Aleksandar Antić i Nikola Selaković.

Balmer (57) je 23. avgusta najavio da će se u narednih 12 mjeseci povući sa funkcije u Majkrosoftu, a sadašnji posao će obavljati do izbora novog direktora 2014. godine.

Balmer je među najbogatijim ljudima na svijetu i njegovo bogatstvo procijenjeno je na 18 milijardi dolara.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog