BiH

Radmanović: Zbog investcija posjetiti cijelu BiH - Entiteti i kantoni nosioci ekonomske politike u BiH

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović pozvao je kuvajtskog ambasadora u BiH Nasera Riden Tamer Al-Motairi Kalafu da posjeti sve dijelove BiH i tako se informiše o mogućnostima za investiranje u BiH, jer su entiteti i kantoni nosioci ekonomskog razvoja i kreatori ekonomske politike u BiH.

izvor: Srna

U razgovoru sa kuvajtskim ambasadorom u Sarajevu Radmanović je istakao da BiH nije najbolje iskoristila dobre političke odnose sa Kuvajtom iz prethodnog vremena, jer nije bila spremna da ponudi atraktivne poslovne projekte za inostrana ulaganja.

On je konstatovao da je primijetan značajniji dolazak kapitala arapskih zemalja u države regiona, posebno u Srbiju, što otvara niz novih poslovnih mogućnosti i za BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH

Kada je riječ o olakšicama stranim državljanima, Radmanović je naveo da zakoni BiH dopuštaju strano vlasništvo nad kompanijama, što je način da se prebrode postojeće pravne teškoće u vezi sa stranim ulaganjima.

Kuvajtski ambasador naglasio je da BiH i Kuvajt imaju dobre političke odnose, a posljednjih godina osjeća se napredak i na ekonomskom planu i drugim društvenim oblastima, dodavši da sve više kuvajtskih investitora želi ulagati u BiH.

On je rekao da Ambasada Kuvajta u BiH za sljedeću godinu planira organizovanje više posjeta zvaničnika iz obje zemlje radi unapređenja saradnje, navodi se u saopštenju.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog