Samo kod nas

Uvozna voda na okruglom stolu o stanju u privredi Republike Srpske

Na okruglom stolu na kojem su prisustvovali ministri u Vladi Republike Srpske i privrednici iz Republike Srpske učesnici su pili vodu iz uvoza.

autor: Branislav Mihajlović
(b.mihajlovic@frontal.ba)

U obraćanju na okruglom stoulu „Privatni kapital-stanje i perspektive“ koji je organizovala Unija poslodavaca Republike Srpske i Biznis klub Banjaluka ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević rekao da stvaranje pozitivnog poslovnog okruženja i povećanje konkurentnosti domaće privrede prioritet Ekonomske politike Republike Srpske za 2014. godinu.

On je dodao da Vlada Republike Srpske ulaže maksimalne napore na stvaranju pozitivnog poslovnog okruženja i privlačenju investitora.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić je rekao da je štednja građana porasla je na više od dvije milijarde KM i da taj „zarobljeni“ kapital, trebalo investirati u poslovne aktivnosti i staviti u funkciju ekonomskog razvoja RS.

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Predrag Zgonjanin rekao je da privatni kapital i dalje nema mjesto koje mu pripada, iako je i sada nosilac i glavni pokretač ekonomskog razvoja.

U radu okruglog stola učestvovao je i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Igor Vidović, te brojni privrednici i ekonomisti.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog