Banja Luka

Na Banj brdo i dalje samo pješke

Banjaluka - Rampe koje sprečavaju da građani automobilima odlaze do spomenika na Banj brdu biće uskoro uklonjene, a umjesto njih stajaće znakovi zabrane saobraćaja, pa automobili i bicikli i dalje neće biti dobrodošli na ovo poznato izletište.

Izvor:Glas Srpske

Potvrdio je to direktor Turističke organizacije grada Ostoja Barašin.

Rampa, zbog koje do sada automobili nisu mogli prolaziti prema izletištu Banj brdo, biće uklonjena, ali će ostati znakovi zabrane saobraćaja u oba smjera - rekao je Barašin.

Dodao je da će vozači koji ne budu poštovali postavljene znakove biti kažnjeni Zakonom o bezbjednosti saobraćaja.

Kada se rampa ukloni, to postaje javna saobraćajnica i kontrolu saobraćaja na tom pravcu obavljaće policija, u skladu sa svojim ovlašćenjima i obavezama. Siguran sam da će taj dio posla policija dobro obavljati - istakao je Barašin.

On je dodao da za sada nema uslova da bude uvedena neka vrsta prevoza na izletište, kojim bi se lakše i brže stizalo do spomenika.

Jelena Milovanović iz naselja Petrićevac smatra da automobilima nije mjesto na Banj brdu i strahuje da saobraćajni znakovi ipak neće biti dovoljni.

Naši vozači, uprkos kaznama, neće obraćati pažnju na zabranu i kršiće je - rekla je Milovanovićeva.

Naglasila je da treba raditi na uvođenju prevoza koji će biti organizovan u određenim terminima, ali i na tome da pomno budu odabrana vozila i prevoznici koji će prevoziti turiste ili građane do izletišta.

Darko Đurić iz naselja Starčevica rekao je da je jasno kako će se novac iz budžeta uštedjeti uklanjanjem čuvara, ali vjeruje da ova odluka ugrožava građane koji vole prirodu, šetnju i sport.

Policija tamo neće sigurno stajati sve vrijeme, automobili ili biciklisti će prolaziti i ugrožavati šetače - kazao je Đurić.

On je dodao da policijske kazne nisu pravi izbor za bezbjednost.

Zbog ušteda, radnici TOBL-a, koji su obezbjeđivali rampu na Banj brdu, proglašeni su tehnološkim viškom, a bez posla su ostali i zaposleni na obezbjeđenju objekata na Šibovima i Krupi na Vrbasu.

Šibovi

Planinarski dom "Šibovi" biće obezbijeđen, umjesto čuvarima, tehničkim sredstvima, protivprovalnim sistemom i video-nadzorom, rekao je Ostoja Barašin.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog