Politika

Dodik: Opozicija i njeni nalogodavci rade na rušenju mira i poretka u Republici Srpskoj

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske i Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Milorad Dodik izjavio je Srni da bi opozicija u Republici Srpskoj htjela da bude po njenom, a on - u interesu naroda Srpske.

izvor: Srna 

"Lažu, obmanjuju, falsifikuju na svakom koraku – jer im istina ne ide na ruku. Ništa im nije sveto! A zašto? Zato što se plaše poštenih izbora, normalnog suočavanja snaga, zato što znaju kakav ih poraz čeka", rekao je Dodik.

On je istakao da se opozicija usaglasila sa svojim nalogodavcima i rade na rušenju mira i poretka u Republici Srpskoj, ne bi li, kako je rekao, ućarili i izmuljali nešto za sebe i sebi slične, prije izbora i van njih.

"Nećemo im takvima, nečasnima predati Srpsku, ne cijelu, nego ni jedan njen pedalj, jer ova zemlja i ovi ljudi zaslužiju bolje od njih", poručio je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše jučerašnje medijske istupe predsjednika NDP-a Dragana Čavića i optužbe koje je iznio na račun SNSD-a i njega lično kao predsjednika Republike, Dodik je rekao da snaga i ugled Dragana Čavića i njegove minorne političke partije svakako nije dobar razlog za reagovanje.

"Ali, kada gospodin Čavić nastupa kao portparol jedne televizije i nekoliko opozicionih partija u pokušaju udruživanja, onda se svakako vrijedi osvrnuti na njegov jučerašnji medijski nastup", rekao je Dodik.

On je naglasio da Čavić u pokušaju obračuna sa SNSD-om pokušava da optuži ovu stranku da sprovodi ni manje ni više nego nacionalsocijalističku politiku, da su vlasti Republike Srpske nacističke, da objavljuju crne liste neprijatelja, baš kao što su to nekad radili nacisti za vrijeme Hitlera sa Jevrejima, Romima i komunistima.

"Samo ću da podsjetim Čavića, pošto je očigledno zaboravio u kojoj zemlji živi, toliko ju je puta izdao - o Republici Srpskoj se radi - najugroženijoj zemlji na Balkanu, zemlji kojoj rade o glavi, takvi kao on. Znam da Dragan Čavić zna kako je biti na crnoj listi, jer se sam u nju upisao, potpisavši sramni izvještaj o Srebrenici. I nije Čavić na crnoj listi SNSD-a, već srpskog naroda - za sva vremena.

A, ako ikad iko bude završio u nekom zatvoru ili logoru, kao što su nesrećno završili Jevreji, Romi i komunisti pod nacističkom čizmom, onda ćemo to biti ja i ostale patriote iz Republike Srpske, koji pokušavaju da ovo parče zemlje nekako sačuvaju od Čavića i njegovih gazda", istakao je predsjednik Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, to nikako neće biti plaćenici, poltroni i vlastoljubci, koji bi za parče fotelje rasprodali i kuću i državu.

"Vidim – teško im je u Srpskoj, ugroženi su u Srpskoj - ušla im poreska kontrola u glavno glasilo? Pa šta treba, da ih izuzmemo iz pravnog sistema ove zemlje, da za njih zakoni ne važe, jer bože moj zna se za koga rade? Ili hoće da im predamo vlast, jer im se tako prohtjelo? Jer je toliko žele", rekao je Dodik.

Lider SNSD-a je podsjetio je Dragana Čavića da se i narod u Republici Srpskoj pita, a ne samo njihove gazde, naglasivši da u tome i jeste suština njihovog sukoba.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog