Zanimljivosti

Veličanstvene građevine svijeta - iz sasvim novog ugla (Foto)

Pred vama je zbirka fotografija veličanstvenih znamenitosti širom svijeta koja pokazuje koliko je važno kadriranje, osvjetljenje i perspektiva na fotografiji.

izvor:boredpanda.com

Svi ovi parovi fotografija su istog objekta, ali promjene u perspektivi mogu da ih stave u više ili manje veličanstven okvir.

Naravno, Brandenburška kapija i Maunt Rašmor su veličanstvni kada su uramljeni na pravi način, ali oni mogu da izgledaju ne tako glamurozno kada nisu centralni fokus na fotografiji.

Neke od njih takođe pokazuju koliko fotografija može biti varljiva. Većina nas vjerovatno zamišlja da Tadž Mahal okružen netaknutom baštom zato što je uvijek fotografisan iz istog ugla. Ali zapuštenost deponije iza toga priča drugu priču.

Svako ko nije bio na Nijagarinim vodopadima pomisliće da su okruženi sa predivnim šumama umjesto niza visokih zgrada izgrađenih na vrhu obližnje litice.

Naravno, ne umanjuje svaka od ovih fotografija vrijednost objekta. Akropolj, Trijumfalna kapija i Njujorku Central Park svi vjerovatno izgledaju još bolje, ili barem izgledaju odlično na drugačiji način u svojim drugim fotografijama.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog