Muzika i film

EXIT 2014. - od indi folka do japanskih alternativaca

EXIT festival vodi nas na put oko svijeta od 10. do 13. jula na Petrovaradinskoj tvđavi. Od britanskog daba, preko korejskog ambijentalnog metala, i njemačkog indi-folka, sve do kultne Amerikane i japanskog alternativnog roka, na Fusion i Riffs & Beats bine dolaze gitare, bubnjevi, basovi, daire i tradicionalni instrumenti iz Amerike, Evrope i Azije.

izvor: Frontal

EXIT publici omiljeni midi ratnici 21. vijeka, Asian Dub Foundation dolaze u petak, 11. jula na Fusion binu. Na ljetnjoj turneji predstaviće svoj novi album “The Signal and Noise”, objavljen krajem prošle godine u Japanu, a nedavno i u ostatku svijeta. 

Kultni američki rok bend, The Afghan Whigs, najavio je svoj sedmi po redu, povratnički album, “Do to the Beast”, vraćajući se na scenu alternativnog roka u velikom stilu. 

Na istom mjestu, ali posljednji dan festivala nastupiće i njemački Mighty Oaks,  koje čine tri momka iz tri različite države. Usred elektronskog Berlina, Amerikanac, Italijan i Britanac napravili su sebi indi-folk utočište, u kojem stvaraju nenametljivu, a opet moćnu muziku koja je za kratko vrijeme očarala internet zajedincu. 

Ko bi pomislio da će 2014. godine južnokorejski ambijentalni metal bend osvojiti svjetske festivale? Potpuno jedinstveni post-rok, post-avangardni zvuk Jambinai pravi putem tradicionalnih korejskih instrumenata, uz podršku električnih gitara i elektronike. Nakon velikog uspjeha prvog albuma “Difference”, korejski petočlani sastav najavljuje i svoj drugi album, zakazan za maj 2014. Savršen bend za Riffs&Beats binu na kojoj nastupaju u nedelju, 13. jula.

Isti dan na Fusion dolazi i japanski alternativni rok sastav iz Kojta, Tricot.  

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog