Zanimljivosti

U srcu semberske ravnice - Etno selo Stanišić

Etno selo Stanišić je mjesto koje ste posjetili ili znate nekog ko jeste. Može vam se svidjeti ili ne, ali je neosporno da zahvaljući njemu broj turista na području opštine Bijeljina raste iz godine u godinu.

autor: Frontal

Hoteli, restorani, drvene kućice, te mnogobrojni alati sačuvani od zaborava svjedoče o nekadašnjem životu i nostalgično sjećaju na naše pretke.

Mnoštvo pataka, labudova i drugih pernatih životinja svojim glasanjem daju poseban pečat. A u mini zoo vrtu tu su i koze, i ovce i koke.

Cijeli kompleks ima i teniske terene i terene za fudbal. Hotel Pirg nudi i wellnes užitak kao i unutrašnji bazen. Posljednja investicija Hotel Ras namijenjen je prije svega kongresnom turizmu.

Hrana u restoranima internacionalna, mada preovladavaju domaći specijaliteti.

Boris Stanišić je ime koje je idejni i finansijski pokretač svega što čini etno-selo koje zapošljava preko 100 stalnih, a u vrijeme ljeta i dodatnih 50 sezonskih radnika.

Cjelina sela povezana je mostićima i okovana potocima i jezerima, vještačkim, ali uklopljenim kao da su tu bili i prije prvih bagera.

Na ulazu u restoran Konobu stoji mali drveni kovčeg na kojem piše "ovdje se krije najveće blago etno sela". Znatiželjnik koji ga otvori vidjeće u njemu odraz svoga lica u ogledalu.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog