Vijesti

Kolumna

Srđan Puhalo - Panini Opšti izbori 2014. godine

Nakon odlične prodaje sličica za Svjetsko prvenstvo u fudbalu „Brazil 2014“ Panini je odlučio da bude aktuelan i ponudi građanima Bosne i Hercegovine album sa samoljepljivim sličicama „Političari i parlamentarci“. Pred vama je nekoliko najzanimljivijih likova.

Zlatko Lagumdžija – rođen 1955. godina. Počeao kao lijevo krilo da bi se pronašao u ulozi centarfora. Trenutno je neprikosnoveni kapiten SDP BiH. Igra do zadnjeg sekunda bez obzira na rezultat i jednako dobro igra i na strani i kod kuće. Njegova cijena je 2002. godine iznosila oko 860.000 KM, a danas se procjenjuje da vrijedi najmanje 2.000.000  KM. Niko ne zna kada će se povući iz igre.

 

 

 

Željko Komšić- rođen 1964 godine i spada u neiskusnije igrače što se često može vidjeti na terenu. Impulsivnost  i nepromišljenost kompenzuje velikom borbenošću i zalaganjem. Sklon sagorijevanju na terenu. U tandemu sa Lagumdžijom je bio veoma efikasan ali ostaje da se vidi kako će se snaći u novoj ekipi. Jedni kažu da se dobro prodao, a drugi tvrde da je otjeran iz tima. Ljubitelj je publike, pogotovo njenog ženskog dijela. Nagađa se koliko je koštao njegov transfver, ali se čini da više zarađuje od sponzorskih ugovora i marketinga.

 

 

Bakir Izetbegović- rodjen 1956. godine. Dolazi iz porodice u kojoj se ova disciplina prenosi s koljena na koljeno. Klasični igrač srednjeg reda koji lako kontroliše loptu i upošljava centarfore koji zabijaju golove. Njegovi ugovori su još uvijek pod velom tajnosti, ali nije da ih nema.

 

 

 

 

 

Sulejman Tihić- rođen poodavno i svojom igrom obilježio jednu epohu. Odličan igrač i pored toga što su ga mučile silne povrede. Danas je na zalasku karijere, ali i dalje zna da pruži odličnu partiju. Obožava da bude igrač centra ali odlično sarađuje i sa desnim i lijevim krilom.

 

 

 

 

 

Dragan Čović- nije važno kad je rođen, već da je rođen kao Hrvat. Počeo kao ljevičar da bi se kasnije profilisao kao desno krilo,  što znači da se dobro snalazi na svim pozicijama. Njegova psihička i fizička spremnost ga dovodi u situaciju da tim mora da se prilagodi njegovoj igri, stožer je svake ekipe. Priča se da vrijedi mnogo više nego što je prikazano u ugovorima.

 

 

 

 

Martin Raguž- rođen 1958 godine u Stocu. Njegov talenat nikako da dođe do izražaja iako je slovio za nogometaša od kojeg se mnogo očekivalo. Standardni je prvotimac u svim klubovima u kojima je igrao, ali skoro uvijek djeluje iz drugog plana. Poznat je po tome što se uvijek pozdravlja sa članovima protivničke ekipe i ne mrzi ga da mijenja dresove. Njegovi ugovori nisu zanimljivi za javnost.

 

 

 

Milorad Dodik - rođen 1959. godina u zemlji seljaka na brdovitom Balkanu. Kapiten svake ekipe i nosilac njihove igre. Počeo kao košarkaš, ali se kasnije prizemljio. Gazi sve sto je zeleno, pa i travu. Na domaćem terenu je neprikosnoven i utakmice rješava jednim potezom, driblingom i fintom. U ekipi ima one koji krljaju, organizuju igru, dodaju i realizuju za njega. Nije timski igrač. Voli da se nadmeće, ali ne voli da gubi. Njegova vrijednost se procjenjuje na 8,3 miliona evra.

 

 

Nikola Špirić - rođen je u Drvaru i poznat je po tome što ima odlične odnose sa fanovima iz svog kraja. Niko nije siguran u koliko je klubova igrao, ali u igri daje sve od sebe kao da će u tom klubu ostati vječno.  Niko nije siguran da li je samo igrač ili je ujedno i intendant svog tima. Igra na svim pozicijama podjednako dobro i voli kad njegova ekipa ima vođu. Poznat je po tome da sam brine o svojim ugovorima i to dobro radi jer je  preteklo i za djecu.

 

 

Mladen Ivanić - rođen je u Sanskom Mostu što je mnogo važnije od samog datuma. Važio je za vrlo perspektivnog igrača, koji nikada nije realizovao svoj raskošni talenat. Racionalan pristup igri ga ne čini atraktivnim na terenu, ali zna biti veoma koristan u trenucima kada se lomi utakmica. Stiče se utisak da je na zalasku karijere iako i danas dominira u svom timu koji je nekako uvijek u gornjem dijelu tabele, ali nikada na vrhu.

 

 

 

Mladen Bosić - rođen 1961. godine u Brčkom i priča se da bi uskoro mogao da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. On se prilagođava ekipi, ali kad je potrebno, mada prilično rijetko,  u stanju je da preuzime odgovornost i prelomi utakmicu. Ponikao u SDS gdje je ostao do kraja, na početku je sjedio na klupi da bi se razvio u odličnog veznog igrača koji kontroliše centar (sredinu) terena. Nije da nema.

 

 

 

Fahrudin Radončić - rođen 1957. godine u Crnoj Gori i samim tim predodređen da uspije. Od malih nogu sve je podredio karijeri i uspjehu. Sarajevo je prepoznalo njegove kvalitete i po dolasku u njega karijera doživljava vrtoglavi uspon. Trenutno se za njega interesuju mnogi zapadni menadžeri. Prati ga dobar Avaz i može se reći da je miljenik medija. Trenutno igra za SBB i ima mnogo više nego što zarađuje.

 

 

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog