Zanimljivosti

Gardijan - ovo su stvarni likovi "Igre prijestola"

Bivša premijerka Australije Gilard jedan je od brojnih fanova serije “Igra prijestola” koja je u nedjelju premijerno uplovila u četvrtu sezonu. Analizirajući prvu epizodu novog Gilard je sebe uporedila sa jednom od omiljenih junakinja serije Deneris Targerijen.

izvor: Blic.rs

Bivša premijerka Australije i junakinja iz "Igre prijestola"

Britanski “Gardijan“ je inspirisan njenom izjavom odlučio da i ostale likove televizijskog hita uporedi sa političkim figurama iz stvarnog života, po izgledu i/ili osobinama. Ovo je njihov izbor, a vi nam u komentarima možete ostavljati i svoje prijedloge.

 Vladimir Putin i Tajvin Lanister


Lord Tajvin, glava Kuće Lanister je najbogatiji čovjek u Sedam Kraljevstva i dominaciju svoje porodice neustrašivo nameće širom Vesterosa. Poput Putina, on nema problem da prekoračuje međunarodno priznate granice kako bi izbio na vrh.

Kejt Midlton i Mardžeri Tajrel

Mardžeri je jedina ćerka lorda Mejsa Tajrela, a želja joj je da postane kraljica Vesterosa. Politički je vrlo mudra, ali ujedno i lijepa, zbog čega njenim čarima nije lako odoljeti.
 
Boris Džonson i Brijen


Brijen od Tarta je jedini preostali naslednik lorda Selvina Tarta od Evenfola. Na prvi pogled djeluje neugledno, ali vremenom uspijeva da stekne prijateljstvo i podršku Džejmija Lanistera, sina lorda Tajvina.
 
Vilijam Hejg i lord Varis


Član malog kraljevskog veća i evnuh, lord Varis ima ozbiljnu mrežu špijuna širom zemlje, zbog čega ga zovu “kraljem šaptača“. Hejg ne samo da fizički podsjeća na Varisa, već je u prošlosti umio da pokaže i slične političke vještine.
 
Kralj Džofri i Kim Džon Un


I Džofri Barateon i Kim Džong Un su krvni nasljednici svoje moćne političke pozicije. Način na koji je omraženi Džofri na kraju prve sezone pogubio Neda Starka sličan je nemilosrdnoj egzekuciji Džong Unovog teče. Brutalnost i surovost karakteristike su oba vladara.
 
Pirs Morgan i Pitr Bejliš

Vlasnik bordela i član malog kraljevskog vijeća Bejliš, poznatiji kao Litlfinger, došao je glave Nedu Starku, koji je u njegove ruke položio svoju sudbinu. Međutim, njegova sličnost sa Morganom leži u tome što su obojica harizmatični igrači koji se smjelo hvataju u koštac sa moćnijima od sebe.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog