Zdravlje

Prvi Kutak za dojenje u Banja Luci (Foto)

Povodom Svjetskog dana zdravalja (07.04), u Banjaluci je­­ upriličeno otvaranje „Bubsi Beba Kutka za dojenje“, jedinog mjesta te vrste u BiH.

Otvaranjem Bubsi Beba kutka, Banjaluka se pridružila gradovima koji  s posebnom pažnjom njeguju dojilje i male bebe te njihove potrebe.

Pored otvaranja kutka održana je i radionica o dojenju.

Radionica se održala u školi za trudnice „Radosnica“, koja je bila premala da primi sve zainteresovane trudnice i mlade majke. Nakon uvodne riječi koju je održala Vlatka Đermanović Bojanić osnivačica „Radosnice“, predavanje na temu dojenja održali su dr Ljubo Viškruna, pedijatar i neonatolog u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog cantra Banjaluka i  Tereza Kiš Miljković, regionalna savjetnica o dojenju.

„Sa zadovoljstvom i radošću možemo da odahnemo i zahvalimo svim dobrim ljudima Banjaluke, ali i okruženja, koju su uložili svoje vrijeme, energiju i ljubav u ovaj posebni događaj. Nije bilo lako sve to postići za kratko vrijeme, ali uz pozitivne i raspoložene ljude koje smo sreli u organizujući događaj, sa sigurnošću možemo da tvrdimo da je bolji svijet moguć i da svako od nas može doprinjeti boljitku“, izjavila je Slađana Latinović Štula, idejni tvorac Bubsi Bebe.

Zbog velikog interesovanja za radioncu, u planu je organizacija većeg događaja posvećenog dojenju, koji bi trebao da se održati u prvoj sedmici avgusta, kada je ujedino i Svjetska sedmica dojenja.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog