Republika Srpska

Banja Luka: Uništeno 60 tona namirnica, vrijednosti 106 hiljada KM

BANJALUKA- Na području Banjaluke u martu je na zahtjev vlasnika uništeno 60.191 kilograma životnih namirnica vrijednosti 106.000 KM, navodi se u informaciji gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove.

izvor: Frontal

Uništavanje namirnica tražili su vlasnici da bi bili oslobođeni plaćanja PDV-a, a uz prisustvo inspektora Inspekcije za hranu.

Na području Banjaluke mjesec ranije (februar 2014.) je na zahtjev vlasnika uništeno 5,9 tona životnih namirnica, vrijednosti 24.781 KM.

Inspektori Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave, tokom marta ove godine, obavili su ukupno 1.764 inspekcijske kontrole.

Prema podacima ovog odjeljenja, prošlog mjeseca je, zbog različitih nepravilnosti koje su utvrdili inspektori, izdato ukupno 55 prekršajnih naloga, na osnovu kojih su izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 57.300 KM.

Van prometa je stavljeno i 220 kilograma stočne hrane i 190 kilograma poljoprivrednog sjemena, a po nalozima Poljoprivredne inspekcije.

Inspektori Inspekcije rada su zatekli četiri neprijavljena radnika i zbog tih nepravilnosti izrekli propisane kazne.

Srušena su i dva nelegalno sagrađena objekta montažno-demontažnog tipa - nadstrešnice. 

Zbog utvrđenih nepravilnosti, inspekcija rada je izdala 12 prekršajnih naloga kojim su izrečene kazne u ukupnom iznosu od 10.500 KM. 

Cijeli izvještaj pročitajte ovdje.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog