Sport

Ljupko Petrović ne preuzima funkciju šefa stručnog štaba FK Sarajevo (VIDEO)

Ljupko Petrović, fudbalski stručnjak koji je prije nekoliko dana stigao u Sarajevo kako bi potpisao ugovor sa bordo klubom, ipak neće preuzeti funkciju šefa stručnog štaba FK Sarajevo.

izvor: fcsarajevo.ba

Na današnjoj konferenciji za medije saopšteno je da Fudbalski klub Sarajevo i Ljupko Petrović neće potpisati ugovor. Prisutnim medijima obratio se predsjednik Fudbalskog kluba Sarajevo, Edis Kusturica, rekavši da okolnosti nisu dozvoljavale saradnju sa Petrovićem.

"Imali smo namjeru angažovati velikog trenera, koji u sportskim okvirima predstavlja veliko ime, koji je u svojoj karijeri osvojio gotovo sve što se može osvojiti u klupskom fudbalu. Međutim, nažalost, pojavile su se određene okolnosti, koje gospodin Petrović itekako razumije, što nas je spriječilo da zaključimo ovaj posao", istakao je Kusturica.

U svom obraćanju, Ljupko Petrović je istakao svoje razumijevanje i žal zbog nesklapanja ugovora. Kako kaže, u nastaloj situaciji nije bilo moguće nastaviti sa radom.

"Sarajevo je veliki klub. Bio sam na pregovorima 15-ak dana u Kazahstanu. Onda sam došao u Sarajevo i napravio dogovor sa uslovima koje je imao trener prije mene. Moj dolazak nije bio materijalne prirode, došao sam zbog izazova i da radim u pravom klubu, došao sam iz ljubavi. Ovdje sam rođen, u Bosni i Hercegovini. Pojavile su se neke stvari, ja to potpuno razumijem, razumijem i sebe, jer ja u ovakvim okolnostima ne bih ni pomislio da radim. Žao mi je što nije došlo do sklapanja ugovora. Sarajevu želim sve najbolje, da osvoji titulu, što je teže i Kup, što je malo lakše. Vjerujem da će Sarajevo to ostvariti", kazao je Ljupko Petrović.

Medijima se obratio i sportski direktor Fudbalskog kluba Sarajevo, Abdulah Ibraković, koji je istakao da će klub, uprkos raznim podmetanjima, nastaviti sa stvaranjem jakog Sarajeva.

"Željeli smo najboljeg trenera, najboljeg, iskusnog stručnjaka za našu mladu ekipu, ali su se stvari zakomplikovale. Dženan Uščuplić će voditi ekipu, pokušaćemo da nađemo rješenje za šefa stručnog štaba u što kraćem vremenskom periodu. Svjesni smo raznih podmetanja i borićemo se koliko god možemo u nastojanju da stvorimo jako Sarajevo. Imamo dovoljno snage i razuma.", istakao je Abdulah Ibraković.

Bh. mediji ranije su prenijeli da ugovor neće biti potpisan nakon pojavljivanja fotografije ovog fudbalskog trenera sa ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom, a koja je nastala tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

Klix.ba prenosi  da na upit novinara kako je mogao raditi u Hrvatskoj, u Lokomotivi, a ne može u Sarajevu, rekao je da je i tamo bilo određenih pitanja vezano za Arkana, ali i dodao kako sebe smatra hrvatskim kadrom jer je tamo ostvario zapaženu karijeru i počeo prve trenerske korake.

"Znaju oni to. U Hrvatsku sam došao iz BiH i tamo sam završio srednju školu i fakultet. U fudbalu sam najviše naučio od Tomislava Ivića i sebe smatram hrvatskim kadrom", odgovorio je Petrović.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog