Republika Srpska

Otvorena konferencija o ekonomskom razvoju i preduzetništvu Redete 2014 (Foto)

BANJALUKA - U Banjaluci je danas svečano otvorena međunarodna naučna konferencija o ekonomskom razvoju i preduzetništvu u zemljama u tranziciji "Redete", u organizaciji Ekonomskog fakulteta banjalučkog Univerziteta.

izvor: Frontal

"Znanje je strateški resurs Republike Srpske, a naučno-istraživačka djelatnost izvor znanja, neraskidivi dio obrazovnog sistema, preduslov samoodrživog društveno-ekonomskog razvoja i dio civilizacijskog razvoja, odnosno kulture našeg društva", izjavio je ministar nauke i tehnologije prof. dr Jasmin Komić  rilikom otvaranja Treće međunarodne naučne konferencije „REDETE 2014 – Researching Economic Development and Enterpreneurship in Transition Economies“.

Na trodnevnoj konferenciji, koju treći put po redu, organizuje Ekonomski fakultet Banjaluka, najavljeno je učešće više od 150 stručnjaka iz više od 20 zemalja svijeta.

Ministar Komić je naglasio da nauka i istraživanje danas imaju presudnu ulogu u svim djelatnostima i da bez razvijene nauke ne može biti ni napretka i blagostanja jedne zemlje, pa se zato ona tretira kao proizvodna snaga društva.

"Kontinuitet u održavanju konferencije „REDETE 2014“ ukazuje na njenu posvećenost osnovnoj misiji i ulozi naučno-israživačke djelatnosti kao presudnog faktora razvoja svake društvene zajednice. Podrška koju Ministarstvo nauke i tehnolgije RS pruža organizatorima ove konferencije potvrđuje da je strateško opredjeljenje Vlade RS društvo koje prepoznaje, poštuje i podržava nauku kao temelj ekonomskog prosperiteta. Uvjeren sam da će konferencija doprinijeti kako daljem razvoju opšte naučne ekonomske misli, tako i rješavanju problema ne samo na razvojnom putu RS, nego društva u cjelini", istakao je Komić.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić rekao je da će ovaj trodnevni skup ponuditi rješenja kako povezati istraživanja koja provodi akademska zajednica sa privredom. 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog