Banja Luka

Banjaluka: Postavljene table kod kamera

Banjaluka - Table s upozorenjima o radarskoj kontroli postavljene su na zapadnom tranzitu u Ulici krajiških brigada i na magistralnom putu Banjaluka - Gradiška.

Izvor:Glas Srpske

Nenad Talić, odbornik SNSD-a u Skupštini grada, predložio je da budu postavljena ova upozorenja i na taj način smanjen broj kazni za vozače pa je započela realizacija u praksi, pišu današnje Nezavisne novine.

"Predložio sam na posljednoj sjednici Skupštine grada postavljanje ovih tabli na znakovima ograničenja brzine, jer nikome nije u cilju da vozači budu kažnjeni, već upozoreni da uspore na određenoj dionici puta. Skupština je usvojila moj prijedlog i table su postavljene prije dva dana", rekao je juče Talić.

On dodaje da je dao ovaj prijedlog kada je uvidio da su putnici u FBiH i zemljama Evropske unije obaviješteni o radarskim kontrolama.

"Logično mi je bilo da to bude urađeno i u našem gradu, kao jednoj od urbanih sredina. Mislim da će ovo poboljšati bezbjednost saobraćaja", istakao je on.

Milenko Jaćimović, predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja, naglasio je da postavljanje upozorenja može donijeti dobre rezultate.

"Na ovaj način će biti smanjeno kažnjavanje vozača i biće upozoreni da prilagode vožnju na putu. Nikome nije u interesu da kazni vozače, nego da ih upozori i da oni slijede uputstva na putu. Mislim da još ovakvih upozorenja treba da bude postavljeno na saobraćajnicama gdje postoje kamere", kazao je on.

Nemanja Plavšić, vozač, podržao je ovu ideju, te se nada da će upozorenja osvanuti i na drugim lokacijama gdje se nalaze radarske kontrole.

Obnavljanje znakova

Natalija Kostešević, portparol "Puteva RS", rekla je da su oni počeli s postavljanjem upozorenja na vertikalnim signalizacijama.

"U toku ovog i sljedećeg mjeseca radimo obnavljanje singalizacije, a ovo smo uradili kako bismo upozorili vozače da je u blizini radarska kontrola i da na taj način prilagode brzinu kretanja", naglasila je Kosteševićeva.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog