Kultura

Istoričari o Velikom ratu

Razgovor na temu „Veliki rat između uzroka i posljedica“ održaće se u Muzeju Republike Srpske, u utorak, 15. aprila u 19 časova.

izvor: Frontal

Organizatori ovog susreta istoričara su Izdavačko preduzeće KLIO iz Beograda, Muzej Republike Srpske, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ i Kancelarija za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Vlade Republike Srbije.

Povod susreta je 100-godišnjica Prvog svjetskog rata i knjiga njemačkog autora Anike Mombauer pod naslovom „Uzroci prvog evjetskog rata“ koja hronološki donosi prikaz svih kontroverzi koje prate početak ovog rata.

Knjigu je izdalo IP KLIO iz Beograda a ovo je istovremeno i promocija izdanja ove kuće u Banja Luci koje će predstaviti Zoran Hamović, glavni urednik kuće KLIO.

U razgovoru učestvuju dr Smilja Marjanović-Dušanić, profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu i urednik u kući KLIO, dr Miloš Ković, istoričar, docent Filozofskog fakulteta u Beogradu, dr Željko Vujadinović, istoričar i profesor Filozofskog fakulteta u Banja Luci i mr Janko Vračar, istoričar, kustos Muzeja Republike Srpske u Banja Luci.

 Domaćini susreta su SPKD „ Prosvjeta „ i Muzej RS.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog