Vijesti

Svečano otvoren novi most u Karanovcu (FOTO)

U Banjaluci je danas svečano otvoren novosagrađeni most u naselju Karanovac u čiju je izgradnju investirano 1.990.785 KM.

autor: Maja Garača

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović i gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović otvorili su most svečanim presjecanjem vrpce, a u prisustvu brojnih mještana.

Gradonačelnik Gavranović naglasio je značaj ovog mosta koji spaja dvije obale rijeke Vrbas na putu od Banjaluke ka Kneževu, a dalje ka Sarajevu.

“Ovdje među nama ima privrednika koji su kukali da im vozila moraju ići preko Jajca da bi došla na ovu stranu obale Vrbas… Banjaluci treba još mostova, mi se nadamo u najskorije vrijeme da ćemo započeti, realizovati i takođe na ovaj način slaviti otvaranje radova i završetak mosta u Česmi, kod Kastela i naravno Zelenog mosta koji treba da rekonstruišemo”, rekao je Gavranović.

Primjer Republike Srpske Željka Cvijanović, kazala je da je ovaj most jedan veoma važan infrastrukturni projekat, te da će olakšati kretanje privrednika kroz Republiku Srpsku. 

Mještanima se obratio i predsjednik Dodik, on je potvrdio da su mnoge generacije sa obje strane rijeke nestrpljivo čekale izgradnju ovog mosta jer je on od izuzetnog značaja za sve krajeve koji gravitiraju Banjaluci.

“Naš često pitaju šta radimo, a meni se čini da mnogi ne vide šta mi raditi i mnogi će zaboraviti ovaj most za mjesec dana. Iza nas ostali su mnogi objekti širom RS i to je odgovor na pitanja koja često čujemo u medijima”, rekao je Dodik dodavši da političari treba da se mjere prema onome što ostave iza sebe.

On je naglasio da je ovaj most dokaz da Vlada RS ne odustaje od svojih obaveza koje obavlja uprkos “nemogućim uslovima”.

“Nekada kada kao običan čovjek budem ovuda prolazio sjetiću se kako sam stajao na ovoj bijeloj crti, valjda će je i tada biti, i otvorio ovaj most. To je ono što čini moje zadovoljstvo većim”, objasnio je Dodik.

Ova integralna mostovska konstrukcija dugačka je 60 metara, široka 12, a sastoji se od dvije kolovožne i dvije biciklističke trake.

Radove je izvodio konzorcijum "Prijedorputevi"/"Integral inženjering", a investitor izgradnje je Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske".

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog