Zanimljivosti

Vjetar promjene na istoku Ukrajine

Prezenter vremenske prognoze na ruskoj državnoj televiziji iznenadio je gledaoce komentarom o ukrajinskoj političkoj krizi, upozorivši na "vjetar promjene" na istoku te zemlje.

Izvor: RTS  

"Oblaci su se nadvili nad istokom Ukrajine, a posljedice će se osjetiti čak i u Rusiji", rekao je Vadim Zavodčenkov tokom predstavljanja vremenske prognoze na kanalu Rusija 24, a AFP navodi da je prezenter uporedio vremenske prilike na istoku Ukrajine s talasom sukoba između proruskih snaga i vlasti u Kijevu.

U Donjecku, gdje su proruski demonstranti prošle sedmice proglasili narodnu republiku, duva "snažan vjetar, možda vjetar promjene", koji je izazvao ciklon iz crnomorskog regiona, gdje se nalazi Krim, objasnio je Zavodčenkov.

Prezenter je dodao da politička budućnost istoka Ukrajine možda nije izvjesna, ali se barem ne očekuje promjena vremena u području Donbasa oko Donjecka.

"U oblasti Donbasa, gdje je situacija dosegla kritičnu tačku, danas i sutra je moguća slabija kiša. Ne znamo koliko će sukobi doprinijeti zagrijavnju, ali temperatura na termometru nastaviće da raste", rekao je Zavodčenkov.

On je poznat po izveštajima o ekstremnim vremenskim prilikama širom svijeta.

Ruska državna televizija je za veoma brzo počela da u prognozi vremena izvještava i o vremenskim prilikama na Krimu pošto je ta oblast na referendumu prošlog mjeseca odlučila da se pripoji Rusiji.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog