Banja Luka

Završena sezona grijanja

Banjalučka "Toplana" danas zvanično završava sezonu grijanja koja je zbog niske temperature počela 29. septembra, umjesto 15. oktobra.

Izvor:Srna

Iz "Toplane" poručuju da će nastaviti sa isporukom toplotne energije ukoliko tri dana uzastopno temperatura vazduha bude ispod 12 stepeni Celzijusovih, ali ne duže od 1. maja, kada će početi ispuštanje vode iz sistema i redovni godišnji remont. 

"Vidljivo je da je ova sezona bila jedna od najuspješnijih u prethodnih nekoliko godina. Bez obzira na ostvareni gubitak, ispunili smo svoju ulogu bolje nego ranijih godina", saopšteno je iz "Toplane". 

U saopštenju se navodi da su maksimalana štednja u svim segmentima poslovanja, dnevno-noćni režim rada, dobro odrađen redovni godišnji remont, kao i trud i rad svih zaposlenih radnika, pored povoljnih meteorološkoh uslova, doprinijeli da se ostvare velike uštede. 

U "Toplani" smatraju da je potvrda kvaliteta usluga i puno manji broj prigovora na kvalitet grijanja u odnosu na ranije sezone. 

U saopštenju se navodi da su i u ovoj sezoni grijanja svim potrošačima koji su se na kvalitet grijanja žalili pisanim putem, a kod kojih je mjerenjem utvrđeno da je temperatura niža od propisane, odobrili bonifikaciju, odnosno umanjenje računa u skladu sa izmjerenom temperaturom. 

Iz "Toplane" ističu da će u periodu između dvije sezone grijanja učiniti maksimalne napore da, u skladu sa finansijskim mogućnostima, otklone sve kvarove koji su u toku ove sezone dovodili do problema u isporuci toplotne energije. 

Planirano je da do početka nove sezone grijanja u funkciju budu stavljene dvije periferne kotlovnice, na Starčevici i Kočićevom vijencu, a iz "Toplane" poručuju da će ovo doprinijeti još kvalitetnijoj isporuci toplotne energije.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog