Vijesti

Radenko Stjepanović: Nije tačno da Centar pozitivno posluje

Radenko Stjepanović, zaposlen u Centru za rehabilitaciju i zapošljavanje invalida ističe da nisu tačni navodi Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS da ovo preduzeće posluje pozitivno. Dodaje da traže od Vlade da hitno smijeni sadašnjeg direktora Centra koji, prema njemu, provodi mobing.

autor: Senka Trivić

Prije dva dana na ovakve optužbe od dijela radnika i stanara Centra iz Ministarstva rada su istakli da nema razloga za smjenu direktora, a da su cijene smještaja povećane prema odluci koja je donesena u julu prošle godine a zato što su ranije cijene bile isuviše niske.

Kako je prenijela agencija Srna u ministarstvu su istakli da  u grupi nezadovoljnih stanara najveći broj čine oni koji ne plaćaju, niti su do sada plaćali smještaj. 

"Dugovanja za stanovanje 16 stanara u Centru, zaključno sa 1. aprilom ove godine, iznose više od 70.000 KM", navodi se kao i informacija da je prvi put prošle godine zabilježeno pozitivno poslovanje ove institucije. 

Ove izjave, juče su demantovali radnici i invalidi koji protestuju te najavili drastičnije mjere ako Vlada ne ispoštuje njihove primbjedbe.

Zašto tražite smjenu direktor Dragića Gojkovića? Vaše optužbe protiv njega su prilično ozbiljne.

Zbog Gojkovića je situacija za invalide u Centru neizdrživa, jer nas vrijeđa i već dvije godine nad nama provodi mobing, a u ponedjeljak ujutro nam je povećao i troškove stanovanja u Centru za 50 KM, da bi juče u utorak po nalogu ministarstva rada ista odluka bila povučena.

Otkako je na mjesto direktora postavljen nismo imali grijanja u Centru, a kroz naše troškove odbija se od naših plata za grijanje koje nemamo. Svaki dan nam prijeti otkazima i govori da mi invalidi nismo sposobni za rad i da mu nismo potrebni. Od njegovog dolaska otkaze je dobilo 11 radnika, od tog broja 7 invalida da bi zaposlio desetak novih radnika ličnih njegovih prijatelja a bez ikakvog konkursa. Uslovi smještaja su teški  jer sobe prokišnjavaju i kompletna zgrada je u propadanju.

Da li Centar posluje pozitivno?

Izvještaj o poslovanju preduzeća je prikazan kao pozitivan a to je netačno je u toku prošle godine Vlada RS je isplatila 6 plata. Postavlja se pitanje kako može preduzeće poslovati pozitivno ako vlada isplaćuje plate. Topli obroci su isplaćivani u iznosu od 50 KM.

Pola radnika je već napustilo radna mjesta, koje korake planirate dalje da preduzmete?

Uputili smo otvoreno pismo putem medija presjedniku Republike Srpske i uručili zahtjev za smjenu direktora presjednici Vlade RS. Jedini odgovor koji smo dobli je informacija putem medija da će vlada danas 17.04. razmotriti problem. Stav ministarstva rada je da nema razloga za smjenu direktora. Juče smo nastavili sa protestom i održali smo konferenciju za medije da bi demantovali navode ministarstva rada da naše preduzeće posluje pozitivno a to je netačno. Danas se vraćamo radnim obavezama i čekamo odluku i zaključke Vlade po pitanju smjene direktora Dragića Gojkovića .

Ako Vlada RS ne donese odluku o smjeni Dragića Gojkovića bićemo prinuđeni na radikalnije korake i ako bude potrebno obratićemo se stranim ambasadama .

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog