EU integracije BiH

Bugojno domaćin projektu „EU pred tvojim vratima“

Ove sedmice, Bugojno će ugostiti programe projekta „EU pred tvojim vratima“ dajući mogućnost građanima i mladima da više saznaju o EU, ali i da direktno razgovaraju sa predstavnicima EU o evropskoj perspektivi zemlje.

izvor: Frontal

Jednoipodnevni program počeće u petak, 18. aprila, debatom u Gimnaziji Bugojno. Politička savjetnica EUSR-a Lejla Ramić i  službenik u Političkom odjelu EUSR-a Tarik Duratbegović predstaviće različite programe EU namijenjene mladima, a razgovarat će i o perspektivama i mogućim efektima koje proces pristupanja EU može imati na BiH. 

U subotu, 19. aprila, predstavnici EU biti će domaćini „Kafe sa EU“ u caffe-u "Vienna Star", a u popodnevnim satima Lejla Ramić i Hasan Ajkunić, načelnik opštine Bugojno poželit će dobrodošlicu učesnicima „EU Show-a“ u pozorišnoj dvorani Kulturno-sportskog centra. Program će se sastojati od kviza i takmičenja talenata, a u uključivat će i nastupe i zabavne programe učesnika iz drugih gradova. 

“EU pred tvojim vratima“ je informativna kampanja koju je pokrenuo Ured specijalnog predstavnika EU u BiH u saradnji sa 15 opština širom zemlje. Cilj programa je jačanje svijesti o mogućnostima i izazovima pristupanja EU, te isticanje vrijednosti zajedničkih za Bosnu i Hercegovinu i EU.

Poslije Bugojna projekat će posjetiti Srebrenik 25. i 26. aprila. 

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog