Republika Srpska

Vlada RS usvojila „Informaciju o stanju odobrenja u Registru odobrenja“

Vlada Republike Srpske prihvatila je danas, na 57. sjednici u Banjaluci, „Informaciju o stanju odobrenja u Registru odobrenja“ koji se vodi u Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju.

Izvor: Frontal

Registar čini materijalna i elektronska baza podataka svih odobrenja koje izdaju i sprovode ovlašteni organi Republike Srpske. Registar je objavljen 2007.godine, a rezultat je projekta „Giljotina propisa“.

Opcija „postavite pitanje“ takođe se nalazi u registru, a do sada je primljeno oko 600 pitanja, na koja je odgovoreno u saradnji sa resornim ministarstvima, rečeno je u saoštenju Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS.

Registar sadrži 563 odobrenja u privredi, što je u odnosu na 2013.godinu manje za 5 odobrenja.

“Smanjenje broja odobrenja je rezultat ukidanja većeg broja odobrenja iz oblasti energetike i rudarstva. Na ovaj način se doprinosi pojednostavljenju administrativnih procedura i unapređenju poslovnog ambijenta u smislu bržeg otpočinjanja privrednih aktivnosti”, navodi se u saopštenju.

Naknade za izdavanje pojedinih odobrenja su smanjene i do 70%, najvećim djelom iz oblasti trgovine i turizma, te zdravlja.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog