Muzika i film

Harmonikaši iz Ugljevika na festival u Jekaterinburgu

Orkestar harmonika "Aleksa Šantić" iz Ugljevika učestvuje, kao jedini predstavnik iz BiH, na festivalu "Zemlja je naš zajednički dom", koji se svake godine održava u Jekaterinburgu, u Rusiji.

Izvor: Srna

Na Festivalu učestvuju u revijalnom, ali i u takmičarskom dijelu, a juče su gostovali na ruskoj nacionalnoj televiziji kao jedan od zapaženijih učesnika. 

"Svi nastupi održavaju se u zgradi Filharmonije, a članovi žirija su izvrsni kompozitori i profesori iz različitih država", rekao je Srni u telefonskoj izjavi vođa Orkestra Slavko Nikolić. 

On kaže da je Orkestar do sada imao tri nastupa u različitim gradovima. 

"Posebno bih izdvojio nastup u gradu Kamensk-Uralski koji pripada Sibiru, vrlo zapažen nastup koji je pozdravila publika, a danas nas očekuje još jedan nastup na gala-koncertu na kome, osim nas, nastupaju sve ekipe učesnice Festivala", rekao je Nikolić. 

On je dodao da je predviđen i defile učesnika centrom grada. 

"Ostale ekipe su iz Italije, Gruzije, Azerbejdžana, Amerike, Indije, Tadžikistana, Češke, Rumunije, Austrije i Jekaterinburga. Rezultatate takmičarskog dijela saznaćemo sutra, ali nam je drago što su publika i žiri bili oduševljeni našim nastupom. Bez obzira na rezultate, velika je čast i zadovoljstvo što nastupamo u Filharmoniji Jekaterinburga, milionskog ruskog grada", naglasio je Nikolić. 

Orkestar harmonika iz Ugljevika učestvovao je ove godine i u kulturnom dijelu programa Olimpijade u Sočiju.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog