Zanimljivosti

Obamu zastrašio humanoid Asimo! (VIDEO)

Nakon što je razmijenio par šuteva sa „Hondinim“ robotom Asimom, američki predsjednik Barak Obama priznao da je bio pomalo zastrašen činjenicom šta sve ta mašina može!

Izvor:RTS

Nakon što je razmijenio par šuteva sa „Hondinim“ robotom Asimom, američki predsjednik Barak Obama priznao da je bio pomalo zastrašen činjenicom šta sve ta mašina može!

Američki predsjednik Barak Obama igrao je juče u Tokiju nakratko fudbal s humanoidnim robotom Asimom, koji priča, skače, trči i šutira loptu.

Obama-i-Asimo,-foto-2.jpg

Obama, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Japanu, juče je posjetio nacionalni Muzej nauke i inovacije, gdje se igrao s robotom.

Robot, visok kao desetogodišnji dječak i djelo japanske kuće „Honda“, predstavio je Obami sve pokrete koje zna uz rečenice: „Drago mi je što sam Vas upoznao. Znam i da šutiram loptu“.

Obama-i-Asimo,-foto-1.jpg

Asimo je potom šutirao loptu koju je američki predsjednik zaustavio svojim crnim i sjajnim cipelama.

Kada je Obama robotu rekao da je impresioniran, robot je počeo da skakuće.

„Moram priznati da mi je ovo pomalo zastrašujuće, jer robot izgleda kao da je živ“, rekao je predsjednik SAD.

„Honda“ je koncipirala takve robote za pomoć bolesnicima i starijim osobama. Robotom se može upravljati i laptopom van kuće, tako da može da silazi niz stepenice i da trči.

Obama je sinoć za prvu večeru u Japanu jeo suši u jednom malom ali veoma prominentnom restoranu sa tri Mišlenove zvjezdice, loriranom na stanici tokijskog metroa. Društvo mu je pravio japanski premijer Šinzo Abe.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog