Muzika i film

Četvrto izdanje Sarajevo Sevdah Festa od 29. do 31. maja u Domu mladih

Četvrti Sarajevo Sevdah Fest će se održati od 29. do 31. maja u Domu mladih-Skenderija.

izvor: Frontal

Tokom tri festivalske noći publici će se ove godine predstaviti mladi i uspješni bosanskohercegovački muzičari koji su sa festivalom sarađivali i u prethodnim godinama, ali i doajeni sevdalinke.

Jedan od muzičara koje će publika imati priliku slušati je i Kenan Mačković koji je prošle godine učestvovao na predfestivalu, gdje se prvi put i predstavio publici.

Bored domaćih muzičara na festival će učestvovati muzičari iz Makedonije, tako će publika imati priliku da uživa u izvedbama Džambo Aguševi orkestra, Vasila Hadžimanova i legendarne Esme Redžepove.

Održavanje četvrtog SSF pokazuje da on postaje tradicionalna manifestacija koja na jednom mjestu okuplja veliki broj izvrsnih izvođača i ljubitelja sevdalinke.

Sarajevo Sevdah Fest namijenjen je očuvanju i promociji sevdalinke kao kulturno-istorijske tradicije BiH, te očuvanju i  promociji  sevdaha među mladima. Takođe, jedan od ciljeva je i stavljanje sevdalinke na mjesto koje joj pripada kao kulturnom blagu i izvornom kulturnom proizvodu Bosne i Hercegovine.

Program festivala - Dom mladih Sarajevo:

29.05.2014; 20:30h

Džambo Aguševi orchestra /Divanhana

30.05.2014; 20:30h

Vasil Hadžimanov i Mostar Sevdah Reunion

31.05.2014; 20:30h

Esma Redžepova/ Kenan Mačković i Mirza Redžepagić

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog