Tehnologija

Gmail testira novi dizajn

Gmail bi uskoro mogao da ima potpuno drugačiji vizuelni izgled od onog na koji smo navikli. Naime, Gugl je nedavno grupi korisnika dozvolio testiranje novog, redizajniranog Gmaila sa nekim novim i poboljšanim opcijama.

izvor: Klix.ba

Na internetu se pojavilo nekoliko fotografija redizajniranog Gmaila, na osnovu kojih je vidljivo kako je dosta toga promijenjeno: uvedene su nove opcije, a neke od postojećih su prebačene na drugo mjesto, kao na primjer opcija za pisanje novog mejla koja se sada nalazi u donjem desnom uglu, objavio je Geek.com. 

Na osnovu fotografija, vidljivo je da je Gugl spremio veće "kozmetičke promjene". Među novim opcijama je ona jednostavnog uključivanja podsjetnika kako ne biste nešto zaboravili ili kako ne biste propustili neki važan datum. 

Takođe moguće je da neki mejl, iako ste ga dobili davno, podesite da vam se pojavi u vrhu inboksa na određeni datum. Zvjezdice su zamijenjene pinovima (iglicama) i možete tako označiti mejlove koje želite i ostaviti ih da uvijek budu u vrhu vašeg prijemnog sandučeta. 

Naravno, Gugl nije zaboravio ni na reklame. Osim dosadašnjih "odjeljaka" za mejlove s promotivnim materijalom ili za mejlove koji dolaze sa društvenih mreža, Gugl je uveo i "odjeljke" gdje će vam stizati promotivni mejlovi u vezi sa putovanjima, finansijama, kupovinom.... 

Ipak, iako Gugl testira ovakav dizajn, ne mora značiti da će on zaista i biti prihvaćen. Kompanije često testiraju novi dizajn i opcije, ali mnoge te ideje zapravo nikada i ne stignu do korisnika. 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog