Zanimljivosti

Ovo su najgora mjesta za godišnji odmor

U svakoj zemlji i svakom gradu, bez obzira koliko bili atraktivne turističke destinacije, postoje mjesta na koja ne biste trebali otići, piše Huffington Post.

izvor: Klix.ba

To su destinacije koje bi trebalo preskočiti iz brojnih razloga, a najčešći je visoka stopa kriminala, siromaštvo, loša higijena...

Stoga, prije nego što isplanirate vaš sljedeći godišnji odmor, pogledajte koja su to mjesta među najozloglašenijima u svijetu. 

Stolipinovo je kvart u bugarskom gradu Plovdivu u kojem uglavnom živi romska populacija, Štaviše, to je najgušće naseljeno romsko naselje na Balkanu. Ulice u ovom naselju su zatrpane smećem, a nije rijetkost da vam doleti i komad namještaja sa jednog od prozora. 


Glavni grad Kolumbije Bogota je sredinom 90-ih godina prošlog vijeka bio jedan od najnasilnijih gradova na svijetu. Vlasti su uradile puno na suzbijanju stope kriminaliteta i imale su određenog uspjeha. Međutim, Kolumbija je još uvijek na osmom mjestu svjetske liste po broju ubistava. 

Golyanovo je predgrađe glavnog grada Rusije još uvijek zarobljeno u komunističkoj epohi. Iako u Rusiji takvih mjesta ima jako puno, ovdje je to posebno izraženo. Ako se i nađete u ovom dijelu Moskve, dobro pripazite na svoje stvari jer se ovdje svakodnevno desi na desetine pljački. 

Ulice naselja Ferentri u rumunskom Bukureštu prepune su smeća, pasa lutalica i beskućnika, koje će upropastiti svako putovanje. Iako je Bukurešt poznat kao "mali Pariz", u siromašnom Ferentriju nema pariskog štiha. 

Bywater, predgrađa Nju Orleansa u SAD-u, bilo je izuzetno popularno među turistima dok ga nisu preuzele narkobande, koje sada ovdje caruju. Još jedan kvart Nju Orleansa je, takođe, poznat po nasilju i kriminalu. To je Camden. Ovdje je stopa kriminala 560 puta veće od nacionalnog prosjeka, stoga se turistima s razlogom savjetuje da ova naselja izbjegavaju u širokom luku. 


Na listi najgorih mjesta za posjetiti je i Cape Town u Južnoafričkoj Republici, odnosno samo jedan njegov dio, a to je Cape Flats. Ovdje su veoma česte pljačke i pucnjave, a stanovnici su uglavnom ljudi koje je Vlada obilježila kao "nebijelce". 

Posjeta Detroitu (SAD), gradu motora, će vas izludjeti. Jedan od najstarijih gradova američkog Srednjeg zapada vrvi vozilima i motorima, ali i nasilnicima. 

Siromaštvo, očaj, kriminal, prljavština...Tako se ukratko može opisati naselje Hrebendova u Bratislavi. To je ustvari romski geto otvoren za svakoga, ali s velikim brojem oružanih pljački i pucnjava.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog