Muzika i film

Suede dolaze na Exit festival

Ikone novog glam roka i britanske ekscentričnosti i začetnici brit pop talasa, Suede, na čelu sa harizmatičnim Brett Andersonom, prvi put dolaze na Exit kao hedlajneri glavne bine u nedelju, 13. jula.

izvor: Frontal

Autori slavnih hitova ‘Beautiful Ones’, ‘Trash’, ‘Animal Nitrate’, ‘The Wild Ones’, predstaviće sve svoje najčuvenije pjesme, ali i stvari sa svog posljednjeg, šestog po redu albuma, ‘Bloodsports’, koji je Q časopis svrstao među najbolje albume 2013. godine. 

Dobitnici Mercury muzičke nagrade, i heroji pop rok scene devedesetih, Suede, svjetsku scene osvojili su 1993. svojim istoimenim debi albumom, koji je ubrzo postao najprodavaniji debi album u Velikoj Britaniji.

Album ‘Coming Up’ iz 1996. dostigao je prvo mjesto najboljih albuma u Britaniji, dok je svaki od pet singlova bio uvršten u liste top deset najboljih pjesama ostrvske scene.

Nakon razilaženja 2003. godine, Suede su se nakon dugih deset godina pauze, početkom ove decenije ponovo ujedinili i napravili još jedan pop-rok biser, ‘Bloodsports’, izdat u martu 2013. godine. 

Album je rezultat mukotrpnog rada i predstavlja najsjajnije među više od 50 pesama koje su nastale u plodnom periodu nakon ponovnog okupljanja benda. 

Novi album je najbolji mogući povratak na scenu: “To je album o požudi, ljubavi, opsesiji, otuđenosti, okrutnosti, bezbrižnom napuštanju, poljupcima od anisa i krvlju uljepljenom borištu romanse. “

Singlovi sa ‘Bloodsports’, ‘It Starts And Ends With You’, ‘Hit Me’ i mnogi drugi će, uz čuvene hitove sa prethodnih albuma zasigurno očarati publiku glavne bine Exit festivala.

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog