Kultura

Banjalučke orijentalne plesačice osvojile prvo mjesto u Budimpešti

Banjalučka plesna grupa Oriana & Oria na međunarodnom nadmetanju u orijentalnom plesu "CAIRO Festival, Budapest 2014" u Budimpešti, u jakoj konkurenciji osvojile su prvo mjesto te time zaslužile mnogobrojne nagrade, od kojih je i nastup na festivalu u Grčkoj pod nazivom Oriental Passion, Atina.

izvor: Frontal

“Pobjeda na međunarodnom festivalu orijetalnog plesa u Budimpešti za Orianu & Oria predstavlja priznanje kvaliteta rada i potvrdu da rad na razvijanju talenta i usvajanju znanja dovodi do odličnih rezultata”, rekla je za Frontal voditeljica plesne škole Aleksandra Tešanović.

Ona je dodala da će plesna škola i plesna grupa u sastavu: Teodore Mutić, Ines Bejtić,Danijele Kardaš i Tanje Bojić, kao i sve ostale članice, nastavljati učiti, putovati po svjetskim seminarima i plesnim festivalima, učiti o Orijentalnoj kulturi i približavati usvojena znanja publici, članovima studija u Banja Luci, RS i BiH.

“Stručni ocjenjivački sud uključivao je i četiri trenutno najveća imena u svijetu orijentalnog plesa: Mercedes Nieto ( Hungary) , Virdžinija Mendez (USA), Mohamed Shahin( Egypt) te Randa Kamel ( Egypt) koji nisu mogli vjerovati odakle dolazimo, iskreno nisu nikada ni čuli za našu državu i grad, i nagradili cure divnim komplimentima”, izjavila je govorila Aleksandra. 

Dodala je da grupa uči od svjetskih instruktora plesa i učestvuje na festivalima, gala nastupima, te školskim produkcijama po BiH i svijetu.

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog