Tehnologija

Bing objasnio Googlu: Apel za pomoć poplavljenima!

Pretraživač Bing na svojoj internacionalnoj stranici objavio informacije o poplavama u Srbiji, BiH i Hrvatskoj i kako da se pomogne ugroženima.

Bing tim u SAD odgovorio je na apel lokalnih Majkrosoft kancelarija u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu i na apel domaćih korisnika da taj pretraživač i Majkrosoft kompanija pomognu u informisanju svjetske javnosti o poplavama u regionu.

Informacija "Poplave na Balkanu" vrti se zajedno sa ostalim izdvojenim vijestima sa slikom (Tile) na početnoj stranici Bing.com pretraživača na teritoriji Amerike, Zapadne Evrope i u drugim dijelovima svijeta. Klikom na sliku i vest dobijaju se informacije, kako o poplavama, tako i o načinima na koji korisnici mogu da pomognu ugroženom stanovništvu.

Takođe, Majkrosoft je na svom oficijelnom globalnom blogu 21. maja objavio instrukcije za pomoć preko Crvenog krsta u poplavljenim područjima/zemljama.

Kada smo prije nekoliko dana pisali sa sličnim zahtjevom Googlu, umjesto vijesti vidljive u drugim dijelovima svijeta, dobili smo crni flor, koji se vidio samo u Srbiji i nekm zemljama ex Ju regiona. I da razjasnimo još nešto, niko nije tražio novac od Googla, tražilo se da "šire informiše" javnost u drugim dijelovima svijeta o katastrofalnim poplavama koje su pogodile Srbiju, Hrvatsku i BiH. 

Gugl čak na svom Gugl+ nalogu nije ubacio informacije o načinima pomoći za Republiku Srpsku i SMS broj 1458, a informacije za Hrvatsku su bez većine linkova...

izvor: Mondo

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog