Zanimljivosti

Pogledajte neobično prijateljstvo lava, medvjeda i tigra (VIDEO)

U prihvatilištu za životinje koji se nalazi u Džordžiji, medvjed Balu, lav Leo i tigar Šer Kan su najbolji drugovi posljednjih 13 godina. Čak šta više, zajedno dijele prostor u kom žive, a zaposleni u prihvatilištu su im dali naziv ekipa BLT

Balu, Leo i Šer Kan su najbolji prijatelji već 13 godina i tu nema ništa čudno osim toga što su oni lav, tigar i medvjed. Ove tri životinje, koje se nalaze u Noa Ark prihvatilištu za životinje u Džordžiji, bile su spasene od dilera droge koji ih je držao kao kućne ljubimce.

Njih trojica su spaseni prije 13 godina od jednog dilera droge koji je živio u Atlanti. Bili su osuđeni da žive u stanu, prepuni parazita, uplašeni i neuhranjeni.

Za vrijeme par užasnih mjeseci, ova tri nerazdvojna drugara su stvorili veoma čvrstu vezu.

Na sreću, pronađeni su i odvedeni u prihvatilište gdje su se izborili sa svim parazitima.

Oni zapravo zavise jedni od drugih. Igraju se i njuškaju zajedno – kaže Alison Hedžkot menadžerka Noa Ark-a.

Tokom svih ovih godina, drugari su samo jednom bili razdvojeni i to kada je medvjed Balu morao da ide na operaciju kako bi mu uklonili pojas, koji je bio primoran da nosi u stanu, jer je bio urastao i previše ga stezao. Na sreću, poslije operacije Baluu se brzo vratilo njegovo prelijepo braon krzno.

Kada je otišao na operaciju, tigar Šer Kan i lav Leo su bili uznemireni.

Hodali su brzo u krug oko sebe i ispuštali krike sve dok se treći član ekipe nije vratio - piše na sajtu ovog prihvatilišta.

Hedžkotova misli da su drugari iz ekipice BLT jedini na svijetu u ovakvom sastavu, jer da kojim slučajem žive u divljini, nikada se ne bi sreli. Prirodno stanište medveda je Sjeverna Amerika, lavova Afrika, a tigrova Azija.

Oni vas uče šta znači prijateljstvo. Tačno je da nisu iste boje ni vrste. Nisu iz iste zemlje, ali se međusobno vole. Oni nas zapravo uče šta znači ljubav – kaže Hedžketova.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog