Banja Luka

Banjalučanin časti cijelu kafanu za svaki pogodak "Zmajeva" u Brazilu

Samo par dana ostalo je do početka Svjetskog prvenstva u fudbalu. Navijači mnogih zemalja već uveliko se pripremaju da bodre svoje favorite koji će igrati u Brazilu.

U Banjaluci je ekipa Klixa zatekla neke od navijača ‘’Zmajeva’’ u jednom od kafića na Hiseta, u naselju Kočićev vijenac.

Oni su nrekli da redovno prate utakmice ove reprezentacije, te da sa nestrpljenjem očekuju kada će BiH da zaigra na Svjetskom prvenstvu.

"Zasjedamo ovdje redovno i imamo sve uslove da ni kući ne moramo da idemo. Ima nas u Banjaluci raznih nacionalnosti, evo jedan je od nas iz Drvara, drugi iz Bronzanog Majdana, ali naravno da ćemo navijati za Bosnu, jer su Zmajevi jaki i mislim da će pobijediti Argentinu u prvom kolu“, rekao je Banjalučanin Dubravko Arnautović.

Jedan od Banjalučana kojeg su zatekli u kafiću je rekao kako želi da BiH prođe prvo kolo, te da bi to bio veliki uspjeh za ‘’Zmajeve’’.

"Ako BiH prođe prvo kolo to će biti veliki uspjeh, jer u drugom kolu je svima 'sito i rešeto', a ‘’Zmajevi’’ su postigli veliki uspjeh što su uopšte otišli tamo“, rekao je Banjalučanin.

Ispričali su i da je reprezentacija Bosne i Hercegovine pokazala zajedništvo i da nikada nije bila bolja atmosfera u ekipi.

"Odigrali su protiv Meksika i Obale Slonovače dobro, pokazali su jedinstvo i zajedništvo, zadivili su me zaista, nikada nije bila bolja atmosfera u reprezentaciji, ako ostane tako bit će to veliki uspijeh“, kazao je Arnautović.

Jedan od vlasnika kafića, Faruk Suljić, rekao je da će za svaki pogodak ‘’Zmajeva’’ častiti goste turom pića.

"Kada god BiH da go, bit će tura za goste. Jedva čekamo da počne prvenstvo, iako nas ima ovdje raznih nacionalnosti svi ćemo da navijamo. Osigurana su i dva televizora, a ako Bosna ispadne, dalje navijamo da Hrvatsku, najbliža nam je“, rekao je Suljić za Klix.ba.

Banjalučki penzioneri koji se redovno okupljaju u parku kod Muzeja savremene umjetnosti kako bi igrali šah, rekli su da će obavezno pratiti Svjetsko prvenstvo. Neki će navijati za Bosnu i Hercegovinu, ali veći je broj onih čiji su favoriti Brazil i Njemačka.

Iz razgovora s njima ćulo se da mnogi bez obzira na svoje favorite ipak dijele mišljenje da je Safet Sušić najbolji trener svih vremena na nivou zemalja bivše Jugoslavije, te da prije svega na ovom prvenstvu vjeruju u njega.

izvor: Klix.ba

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog