Muzika i film

Exit avantura otpočela u žestokom ritmu

Sinoć oko pola sata poslije ponoći, nakon gotovo dva sata vrhunske rokenrol svirke sastava Queens of the Stone Age, pred oko 16 000 ljudi, zatvoren je Rock@Exit festival, čime je i zvanično počela velika osmodnevna Exit avantura!

Festival na Petrovaradinskoj tvrđavi pružio je najbolju moguću uvertiru za Exit i Sea Dance i pružio nam samo mali uvid u ono što nas od 10. do 13. jula očekuje u Novom Sadu i od 15. do 17. jula na Plaži Jaz kod Budve. 

Tim povodom, Dušan Kovačević, direktor Exit festivala, izjavio je: “Exit festival nosi sa sobom preveliku količinu pozitivne energije da bi se ona konzumirala odjednom, bez pripreme. Rock@Exit je ispunio svoju misiju, i predstavio savršeno zagrijavanje za najbolji evropski festival i najluđu avanturu ovog ljeta”. 

Dugoočekivani rokenrol bend Queens of the Stone Age sinoć su prvi put nastupili pred publikom iz Srbije. Nastup je otvorila odlična "You Think I Ain’t Worth a Dollar, But I Feel Like a Millioner", da bi već na sledećoj pjesmi Queensi “zakuvali” svojim možda najvećim hitom, "No One Knows", koji je digao publiku na noge, dok je cijela tvrđava pjevala uz harizmatičnog frontmena Džoša Homa. 

Uslijedile su pjesme sa novog albuma “…Like Clockwork”, ali i najveći hitovi u cjelokupnoj karijeri sastava, koji su držali publiku na nogama. Ni Džoš Hom nije ostao ravnodušan na količinu pozitivne energije na Tvrđavi, pa je u jednom momentu prokomentarisao: “Ovo mjesto je veoma posebno”. 

Rock@Exit festival otvorio je nastup sastava Repetitor u 18.20h, koji su svojim nezadrživom energijom zvanično otpočeli Exit avanturu, a njihov kratak, ali bombastičan koncert razdrmao je vrućinom uspavane posjetioce festivala. Uslijedili su Ritam nereda i Eyesburn, čije svirke su propratili vjerni fanovi, ali i mnogobrojni ljubitelji Queensa koji su svoje mjesto u prvim redovima čuvali od 18h kada su otvorene kapije festivala.  Koncert Partibrejkers propratilo je preko 7000 ljudi koji su uz najveće hitove nejvećeg srpskog rokenrol benda doveli atmosferu do usijanja, da bi, nakon kratke pauze, otpočeo dugo priželjkivani nastup Queens of the Stone Age.

Nakon kratkog odmora i sabiranja utisaka jedino što nam preostaje je da se pripremimo za nastavak velike letnje Exit avanture, na istom mestu, za manje od mjesec dana. 

Na festivalima Exit i Sea dance očekuju nas nastupi zvijezda poput Damon Albarn, Hurts, Jamiroquai, Stromae, Pet Shop Boys, Rudimental Live, Skrillex, Stromae, Suede, Gloria Gaynor, Afrojack vs Quintino, Carl Cox vs. Danny Tenaglia, Deep Dish, Disclosure Live, Example Live... 

A danas je najavljeno da se i pioniri elektronske muzike i neprevaziđeni vladari plesnih podijuma širom svijeta, britanski Underworld, pridružuju impresivnom programu Sea Dance Festivala

Podsjećamo da ulaznice po cijeni od 116KM, koja se odnosi na sve dane Exit festivala, možete u Banjaluci, kupiti u turističkoj agenciji Sebastijan, Kralja Petra I Karađorđevića 99a. Takođe, dostupni su paketi za 'EXIT Avanturu' (Exit i Sea Dance Festival) po promotivnoj cijeni od 136KM.

izvor: Frontal
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog