Muzika i film

Da li biste gledali omiljenu seriju u bioskopu?

Holivudska industrija sve više razmišlja o prikazivanju pojedinih TV serija, ili barem nekih od njihovih najuspješnijih epizoda, u bioskopskim salama.

Kada se govori o "prelasku" serije na veliko platno, obično se misli o njihovoj adaptaciji u film, bilo da je riječ o direktnom nastavku, kao u slučaju popularnog serijala "Seks i grad", ili o sasvim novom projektu, u primjeru "Oženih se vješticom". 

Ovog puta se, međutim, razmišlja o bukvalnom prelasku na veliki ekran, tj. o prikazivanju TV serija u bioskopu, i to ne u okviru nekog posebnog festivala, već u redovnom repertoaru. 

Ideja, koja sve više nailazi na odobravanje u Holivudu, predviđa za početak prikazivanje početne ili završne epizode neke išcekivane ili popularne serije u multipleks salama. 

Ova zanimljiva strategija potekla je 2013. od američkog reditelja Stivena Sodeberga prilikom emitovanja posljednje epizode kultne serije "Čista hemija" (Breaking Bad). 

Reditelj filmova "Igraj svoju igru", "Putevi droge" i "Erin Brokovič" je tada za list Empajer rekao: "Mislim da bi bilo kul spojiti dvije posljednje epizode serije i prikazati ih u bioskopu. Cijeli događaj bi mogao da bude unaprijed najavljen i reklamiran. Odziv bi sigurno bio veliki. To još niko nije uradio". Godinu dana nakon ove izjave, magazin Varajeti ponovo pokreće debatu uz, ovog puta, učešće vlasnika bioskopskih dvorana. 

Tim Vorner, generalni direktor Cinemarka, treće najveće mreže bioskopa u SAD-u, sa više od 330 sala i 4450 ekrana, smatra da bi gledanje "Igre prijestola" na velikom platnu bio "izuzetan događaj i uzbudljivo iskustvo". 

izvor: B92

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog