Mundijal 2014

Brazil na startu SP pobijedio Hrvatsku 3:1

Fudbalska reprezentacija Brazila savladala je večeras u Sao Paulu selekciju Hrvatske sa 3:1 (1:1), u premijernoj utakmici 20. prvenstva svijeta.

Domaćin Mundijala nije oduševio na otvaranju, ali je ostvario cilj i pobjedom krenuo u juriš ka šestoj tituli. Uspjeh Brazila je zaslužen, ali je izboren uz mnogo napora, ali i sreće, jer je Nejmar napravio preokret u završnici poslije sporno dosuđenog penala.

Hrvatska reprezentacija je pružila sjajan otpor favorizovanom domaćinu i malo je nedostajalo da izbori bod. Igrala je bez respekta, a kada je povela autogolom Marsela, poslije Olićevog ubacivanja lopte sa lijeve strane, bilo je jasno da "kariokama" predstoji težak posao.

Nejmar je ipak "smirio" ohrabrene protivnike izjednačujućim pogotkom 18 minuta kasnije. Činilo se tada da će Brazilci uz podršku sa tribina brzo do vođstva, međutim nije bilo ideje u njihovim redovima.

Tek u završnici začula se pjesma na Areni Korintijans u Sao Paulu. Japanski sudija Nišimura prestrogo je okarakterisao Lovrenovo zaustavljanje Freda penalom, a Nejmar je pogodio sa "bijele tačke", iako ga je golman Pletikosa "pročitao".

Dugo su Brazilci strepili. Perišić je u 90. minutu imao sjajnu priliku za remi, ali je njegov šut blokirao najprije David Luiz, a potom i golman Žulio Cezar.

Olakšanje je stiglo u sudijskoj nadoknadi, kada je Oskar obezbijedio trijumf šutem vrhom kopačke za dragocjena tri boda domaćinu Mundijala.

U drugoj utakmici A grupe danas u Natalu od 18 sati po našem vremenu igraju Meksiko i Kamerun.

Večerasnji meč odigran je na stadionu Arena Korintijans pred oko 60.000 gledalaca, a sudio je Juiči Nišimura iz Japana.

Strijelci: Nejmar u 29. i 71. iz penala i Oskar u 90+1 za Brazil, a Marselo (autogol) u 11. mnutu za Hrvatsku.

Žuti kartoni: Nejmar, Luiz Gustavo (Brazil), Chorluka, Lovren (Hrvatska).

Brazil: Žulio Cezar, Dani Alveš, Tijago Silva, David Luiz, Marselo, Oskar, Paulinjo (od 63. Ernaneš), Nejmar (od 88. Ramireš), Luiz Gustavo, Hulk (od 68. Bernard), Fred.

Hrvatska: Pletikosa, Srna, Chorluka, Lovren, Vrsaljko, Perišić, Modrić, Kovačić (od 61. Brozović), Rakitić, Olić, Jelavić (od 78. Rebić).

U drugom kolu A grupe Brazil igra 17. juna protiv Meksika, a Hrvatska dan kasnije protiv Kameruna.

izvor: novosti.rs

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog