Mundijal 2014

V dan: Moćna Njemačka, prvi remi, srećni SAD

Peti dan Svjetskog prvenstva obilježila je velika pobjeda Njemačke nad Portugalom, te prvi meč bez golova u Brazilu.

Nijemci su deklasirali Portugal 4:0 uz het-trik Tomasa Milera, a meč je obilježio i naš sudija Milorad Mažić koji je svirao penal za "Elf" i isključio Pepea.

Iran i Nigerija su odigrali najlošiji meč na šampionatu i sa 0:0 odigrali prvu utakmicu bez golova na turniru na kojem je prosjek tri po meču. Taj prosjek ispunili su SAD i Gana, a Amerikanci su uz dosta sreće slavili 2:1.

Dan je otvorio jedan od derbija prvog kola, duel Njemačke i Portugala u kojem su "Pancer" deklasirali Kristijana Ronalda i njegove saigrače sa 4:0. 

Junak meča bio je trostruki strijelac Tomas Miler koji je o duelu sa Pepeom rekao da nije tip igrača koji se plaši, dok je štoper Portugala Rikardo Košta, govoreći o Miloradu Mažiću, rekao da razumije sudije i težinu njegovog posla. Selektor Portugala Paulo Bento je istakao da je sve riješeno u prvom poluvremenu. 

Drugi meč dana donio je najgori fudbal u Brazilu, Iran i Nigerija su razočarali navijače u Kuritibi odigravši bez golova. Selektor Nigerije Stiven Keši rekao je da njegov tim mora igrati bolje protiv Bosne, dok je selektor Irana Karlos Keiroš bio veoma zadovoljan igrom ove azijske selekcije. 

U posljednjoj utakmici dana sjajan meč odigrali su Gana i SAD, a Amerikanci su odnijeli veliku pobjedu sa 2:1. Selektor SAD Jirgen Klinsman je nakon pobjede u svom 50. meču na klupi 'Jenkija' istakao da mora mnogo toga da se popravi u igri, dok je njegov kolega iz Gane Kvesi Apija naglasio da je rani gol SAD uništio njegov tim. 

Svjetsko prvenstvo, V dan:

Njemačka – Portugal 4:0 (3:0)

Miler 12, 45p, 78, Humels 32

Gana – SAD 1:2 (0:1)

A. Aju 82 – Dempsi 1, Bruks 86 

Iran – Nigerija 0:0 

Raspored VI dana:

18:00 Belgija – Alžir

21:00 Brazil – Meksiko

00:00 Rusija – Južna Koreja

izvor: B92

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog