Mundijal 2014

Dan VI: Remi Brazila, preokret Belgije

Šestog dana Svjetskog prvenstva vidjeli smo samo pet golova na tri meča, a obilježili su ga remi Brazila i preokret Belgije protiv Alžira.

Selektor Belgije Mark Vilmots je istakao da su rezerve promijenile ritam meča, a jedan od rezervista junaka Maruan Felaini je takođe istakao važnost klupe njegove selekcije. Selektor Alžira Vahid Halilhodžić rekao da njegovi igrači nisu imali snage u drugom poluvremenu. 

Derbi dana nije donio golove ali jeste sjajan meč. Brazil i Meksiko su bili ravnopravni rivali, domaćin je imao nekoliko sjajnih gol šansi, ali je Giljermo Očoa blistao i zaustavio sve šuteve Selesaa. 

Selektor Brazila Luis Felipe Skolari je zadovoljan remijem bez golova, dok je njegov kolega Migel Erera istakao da je Meksiko dokazao da je spreman na sve. Junak dana Giljermo Očoa je istakao da je odigrao utakmicu života. 

Rusija i Južna Koreja su odigrali jedan od lošijih mečeva na ovom turniru, a oba gola su bila proizvog greški golmana i odbrana. Selektor Rusije Fabio Kapelo je prezadovoljan reakcijom nakon primljenog gola, dok je njegov kolega Mjung-Bo Hong istakao dobru timsku igru Južne Koreje. 

Svjetsko prvenstvo, VI dan:

Belgija – Alžir 2:1 (0:1)

Felaini 70, Mertens 80 – Feguli 25p

Rusija – Južna Koreja 1:1 (0:0)

Keržakov 74 – Li 68

Brazil – Meksiko 0:0 

Raspored VII dana:

18:00 Australija – Holandija

21:00 Španija – Čile

00:00 Kamerun – Hrvatska

izvor: B92

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog