Mundijal 2014

Hrvatska mora pobijediti Kamerun, "zadnji voz" za Špance protiv Čilea

Večeras će biti odigrane tri utakmice 2. kola na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Brazilu. U grupi A će snage odmjeriti Kamerun i Hrvatska, a u grupi B će se sastati Australija i Holandija te Španija i Čile.

Grupa A

Prvi susret drugog kola u grupi A završen je sinoć, a Brazil i Meksiko su odigrali bez golova. Za bod Meksika je najzaslužniji golman Guillermo Ochoa, koji je sjajnim odbranama sačuvao svoju mrežu. Brazil i Meksiko imaju po četiri boda i u ovom trenutku su najbliži plasmanu u drugi krug.

Hrvatska je u prvom kolu grupe A poražena od Brazila rezultatom 1:3 i pobjeda protiv Kameruna je imperativ ukoliko želi ostati u trci za plasman u drugi krug. Vatreni će biti jači za napadača Marija Mandžukića, koji se vraća u ekipu. Ukoliko bi Hrvatska pobijedila Kamerun, u zadnjem kolu bi se borila s Meksikom za drugi krug. Kamerunci su u prvom kolu poraženi od Meksika rezultatom 0:1 i u vrlo teškoj su situaciji, s obzirom da u trećem, posljednjem kolu, igraju protiv Brazila.

Tabela: 

1. Brazil 4

2. Meksiko 4

3. Kamerun 0

4. Hrvatska 0

Grupa B

Kada je riječ o grupi B, Holanđani idu na pobjedu protiv Australije kako bi kolo prije kraja osigurali plasman u drugi krug. S druge strane, Australci su poraženi u prvom kolu od Čilea, tako da je teško vjerovati da mogu napraviti iznenađenje protiv odlične Holandije.

Španci nakon debakla u prvom kolu u susretu s Holandijom igraju protiv Čilea i moraju ići na pobjedu. Ukoliko to ne ostvare, SP će za još uvijek aktuelne svjetske prvake biti završeno. Ukoliko žele u drugi krug, Čileanci moraju učiniti sve da barem dođu do jednog boda, s obzirom da ih u posljednjem kolu čeka Holandija.

Tabela:

1. Holandija 3

2. Čile 3

3. Australija 0

4. Španija 0

Raspored večerašnjih utakmica na SP:

Grupa A: Kamerun - Hrvatska 00:00

Grupa B: Australija - Holandija 18:00, Španija - Čile 21:00

izvor: Klix.ba

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog