Mundijal 2014

Akinfejev šokirao Ruse, Keržakov ih vratio u život

Meč od koga se očekivalo da Rusi rutinski privedu kraju i zabilježe tri boda izrodio se u sasvim nešto drugo.

piše: Srđan Šekara

Utakmica je u prvom poluvremenu bila apsolutno nezanimljiva. Kapelo je iznenadio sa prvom postavom jer je na klupi ostavio Džagoeva i Keržakova, pa su oni koji su bili na terenu jalovo pokušali da ugroze go Koreje, koja se uporno branila. Gledaocima je vjerovatno bila potrebna kafa kako bi ostali budni u toku pauze, s obzirom na viđeno u prvom dijelu - a to je ništa...

Drugi dio je počeo žustrije, prevshodno od strane "zborne komande", mirisalo je na rusko vođstvo, a onda- šok. Jednu bezopasnu loptu ruski golman Akinfejev propušta kroz ruke i ona završava u golu - a da tragedija bude veća bio je to prvi šut na go koji su uputili Korejanci.

Kapelo promptno reaguje-uvodi najkreativnijeg ruskog fudbalera Džagoeva i napadača Keržakova. Rusi su zaigrali nakon toga kao u transu. Napadali su u talasima - a kao rezultat toga stiglo je više nego zasluženo izjednačenje - nakon nekoliko odbitaka u šesnaestercu Koreje, Keržakov vješto smješta loptu u go- i time se izjednačava na listi najboljih strijelaca ruske reprezentacije Besčastnim sa 36. golova ukupno.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog