Banja Luka

"Svadba za pamćenje" u Dječijem pozorištu RS

Manifestacija kolektivnog vjenčanja „Svadba za pamćenje“ održaće se se u subotu 21. juna po treći put zaredom u Banja Luci.

Ovogodišnje sudbonosno „da“ reći će deset mladenaca i to na centralnom dijelu manifestacije koji će se održati sa početkom od 12 časova u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

„Pripreme su privedene kraju, još su neke sitnice ostale da se urade. Mladenci su uzbđeni i svi zajedno iščekujemo taj dan“, istakla je Olivera ratković, direktorica manifestacije na konferenciji za medije.

Ona je dodala da su nedavne poplave uticale na kompletnu organizaciju same manifestacije gdje su morali mnoge stvari da odgode.

„Sa druge strane manifestacija je dobila i humanitarni karakter, selimo se u Dječije pozorište RS i dio prihoda od ulaznica za manifestaciju ide za djecu i bebe koje su pretrpjele posljedice poplave“, rekla je Ratkovićeva i dodala da se nada da će narednih godina imati ljepše povode, a ovaj put pozivaju sve sugrađane i ljude dobre volje da  pruže ruke humanosti i da dođu da uveličaju dan mladencima.

Nakon same manifestacije mladenci će imati svoj koktel u hotelu Fortuna i negdje polovinom jula svi parovi idu na „izlet ljubavi“ u Hajdučke vode.

„Novina je u tome što i mladenci neće biti posmatrači svog vjenčanja nego i akteri u kulturno umjetničkom programu“, istakla je Ratkovićeva.

A u programu će nastupati članovu KUD Veselin Masleša, KUD Sveti Sava, kao i mališani iz plesnog studija City Jazz.

Deset parova koji će se vjenčati darovani su brojnim poklonima, od vjenčanica, frizure, šminke, popusta na burme, na odjela za mladoženje i dr.

Olivera Ratković se osvrnula i na dosadašnje dvije manifestacije te istakla da su svi raniji parovi u srećnom braku i da imaju 12 beba koje su bogatstvo tih brakova, a sada imaju u manifestaciji pet trudnica, dok jedan par koji će u subotu se vjenčati ima oko pedeset godina.

Takođe, mladenci će imati i defile kroz Gospodsku ulicu, a mlade će bidermajere bacati ispred zgrade Gradske uprave u Banja Luci. 

Ulaznice na samu manifestaciju iznose 10 KM.

Manifestaciju podržavaju generalni pokrovitelji Blicnet, Cryo Save,  kao i grad Banja luka i Ministarstvo porodice i omladine i sporta RS. 

izvor: Frontal

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog