Mundijal 2014

Kralj je mrtav-živio Čile!!!

Prokletstvo aktuelnih svjetskih šampiona se nastavlja. Nakon Francuske i Italije u to društvo je ušla i "furija". Meč je bi za -pobjedi ili umri!!!

Sami početak intoniranja himni, davao je naznake šta bi moglo da se desi na terenu za vrijeme meča. Španci su pokušavali da izgledaju mirno, a kada je počelo sa intoniranjem čileanske himne, zagrmilo je dvije trećine stadiona, a čileanski fudbaleri su uglas pjevali -svi kao jedan.

Utakmica je počela sa brzim udarom Čileanaca prema šesnaestercu, ali tu se nije stvorila prilika.

Zatim, u nizu šansa Valdivije kakva se ne propušta-ipak završava blokom Španaca i korner je.

Centrira Aleksis Sančez, na loptu u srcu šesnaeaterca, glavom zahvata štoper Mena i lopta za malo zaobilazi rogalj gola.

Nakon toga su Španci uspostavili prividnu dominaciju na terenu, iz koje se nakon pasa Inijeste, jedan na jedan sa golmanom Bravom našao Alonso, ali je pogodio u ruku golmana i šansa je otišla u nepovrat.

Nakon presječene lopte, u 20. minutu meča koju je oduzeo čileanski bek Isla, proslijedio je do Sančeza koji milimetraski preciznom dubinskom loptom nalazi Aranguiza, ovaj ubacuje, Valdivija nespretno zahvata loptu,  na koju nalijeće Edu Vargas zaobilazi palog Kasiljasa i plasira loptu za vođstvo. Stadion je u transu, selektor Sanpaoli takođe, a čileanci se u najemotivnijem zagrljaju do sada na prvenstvu zahvaljuju bogu.

Španija je bila u totalnom šoku, sada im je i sa lica nestala lažna hladnokrvnost kakva treba da krasi aktuelnog prvaka. Nisu uspjeli da odgovore na sjajan presing Čileanaca po čitavom terenu.

U smiraj prvog poluvremena Aleksis Sančez je oboren na nekih 20-ak metara od gola, sudija pokazuje na slobodan udarac, koji topovski i precizno izvodi upravo Sančez, traljavo boksuje loptu Kasiljas, koju zakucava u gol Aranguiz Čarls. Eksplozija oduševljenja na tribinama, među čileanskim igračima na terenu i kompletnim kadrom na klupi. Sve je već tada bilo jasno šta će se dogoditi, i da će Španci neplanirano rano morati put svojih domova.

Drugo poluvrijeme nije donijelo ništa posebno, Španci su pokušavali na sve načine da postignu gol, ne bi li se vratili u igru, ali Čileanci su ih majstorskim presingom onemogućili da učine bilo šta.

Kralj je mrtav-živio Čile!!!

Piše: Srđan Šekara

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog