Mundijal 2014

Grande Suarez poslao Gordi Albion kući

Engleska je na pragu eliminacije sa Svjetskog prvenstva! Golovima Luisa Suareza Urugvaj je dobio duel nekadašnjih prvaka svijeta i na taj način anulirao iznenađujući poraz od Kostarike. Uz Gordi Albion sada je samo teorija.

piše: Srđan Šekara

Oba tima ušla su u drugi meč grupe "D" bez bodova. Engleska je poslije poraza od Italije tražila prolaz u drugu fazu SP u fudbalu preko Urugvaja koji je takođe u prvom meču razočarao protiv autsajdera Kostarike.

Meč je počeo ispitivanjem snaga, bez naročite inicijative oba tima. Prvi na meču priprijetio je Gordi Albion u 10. minutu, Runi je sa 20-tak metara šutirao iz slobodnog udarca, tik pored desne stative golmana Muslere.

Nakon toga inicijativu je preuzeo Urugvaj koji je priprijetio šutevima Rodrigueza u 16. minuti, odnosno Kavanija u 27, ali su oba završila preko gola.

U 31. minutu najbolja šansa za Engleze. Džerard je iskosa iz slobodnog udarca centrirao pravo na glavu Runija koji s pola metra pogađa prečku!

Urugvajci su u 39. minuti došli do prednosti preko Suareza, koji je glavom majstorski na asistenciju Kavanija savladao nemoćnog golmana Harta.

Englezi su odmah poslije gola preuzeli inicijativu i priprijetili preko Staridža koji je u 41. minutu šutirao pravo u Muslerinovu stranu gola, ali bez uspjeha.

Drugo poluvrijeme počelo je šansama na obje strane. U 49. minutu umalo hladan tuš za Harta. Suarez je šutirao pravo iz kornera na gol, ali je golman Engleske uspio s gol linije da je nekako izbaci.

Dva minuta kasnije sjajna prilika za Kavanija koji je iskosa ušao u kazneni prostor i našao se oči u oči s Hartom, ali je lopta prošla pored gola.

Na drugoj strani Runi je u 54. minuti sam ostao i šutirao iz sve snage sa šest metara, ali je Muslera ostao nesalomljiv.

Ipak, inicijativa se isplatila Englezima. Čekali su svoju šansu i dočekali je u 75. minutu. Po desnoj strani je sjajno prošao Glen Džonson, koji je ubacio loptu u šesnaesterac, a to je odlično ispratio Runi i sproveo je u tada već nebranjenu mrežu.

Ipak, Englezi će pamtiti po lošem najboljeg strijelca Premijer lige. Bili su u duelu Džerard i Kavani, a kapiten Engleza je loše procijenio let lopte. Ona je došla do Luisa Suareza, koji je pobjegao čuvaru, fantastično iskontrolisao loptu i potom uputio bombu ka golu Harta - 2:1.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog