Mundijal 2014

Kostarika očitala lekciju i Azurima

Reprezentacija Kostarike savladala je još jednog bivšeg prvaka, nakon Urugvaja pala je i Italija. "Tikosi"su pobjedom osigurali osminu finala, i poslali Engleze kući. Italijani moraju osvojiti bod u posljednjem kolu protiv Urugvaja.

Kostarikanci su se potrudili da naprave još jednu senzaciju na Mundijalu, a ova im je donijela plasman u osminu finala, drugi uistoriji. Prvi put ova centralnoamerička selekcija izborila je drugi krug na Mundijalu 1990. godine u Italiji, kada ih je vodio srpski stručnjak Bora Milutinović.

Nakon trijumfa nad Urugvajem u prvom kolu, Kostarika je u Resifeu potvrdila da se ne šali i da ima, ako ne previše kvalitetnu, onda kompaktnu i dobro organizovanu ekipu. Trijumf od 1:0 dodatno dobiva na značaju pošto je ostvaren protiv "kraljeva" minimalaca i taktike, Italijana

Ispostavilo se da je pogodak Brajana Ruiza u smiraj prvog poluvremena riješio pitanje pobjednika, a nekoliko trenutaka prije toga činilo se da su Kostarikanci oštećeni za penal poslije duela Đorđa Kjelinija i Žoela Kempbela.U prvom poluvremenu dvije vrlo dobre prilike za Italiju  propustio je Mario Balotelli, dok su u nastavku meča napadi "azura" uglavnom bili jalovi i odbrana Kostarike lako je otklanjala svaku opasnost.Ovaj rezultat znači i da je Engleska ostala bez šansi za osminu finala, pošto u posljednjem kolu igra protiv Kostarike, a Gordi Albion je još uvijek bez bodova.

U drugoj utakmici trećeg kola D skupine sastaće se Italija i Urugvaj, a obje ekipe imaju po tri boda.

Piše: Srđan Šekara
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog