Mundijal 2014

BiH nije mogla protiv sudijskih grešaka i protiv stative...

Edinu Džeki poništen čist gol zbog nepostojećeg ofsajda.

piše: Srđan Šekara

Proradio je dobro poznati balkanski mentalitet! Kada je to bilo najpotrebnije, Zmajevi su potpuno podbacili protiv Super Orlova, tako da pakuju kofere već poslije 180 i kusur minuta istorijskog učešća na SP u Brazilu, koje neće pamtiti po dobrom.

Možda je na njihov moral uticao poništen čist go Džeka zbog nepostojećeg ofsajda u ranoj fazi utakmice, međutim, ruku na srce nije se znalo ko je gori na terenu. Počevši od Spahića, pa sve do Džeka, koji je doduše pogodio i stativu u sudijskoj nadoknadi vremena, a ako je jedina svih neubjedljiva bijela tačka bio golman Asmir Begović i pored primljenog gola, onda je sve savršeno jasno: Nigerija - Bosna i Hercegovina 1:0 (1:0).

Izabranici Safeta Sušića bili su prilično bojažljivi, mnogo su griješili i nikako nisu ličili na onu bezobraznu ekipu koja je rušila sve pred sobom u kvalifikacijama i koja je Argentini napravila dosta problema na premijeri. Možda bi sve bilo drugačije da sudijska trojka sa Novog Zelanda nije napravila kardinalnu grešku u 22. minutu, kada su poništili čist gol Džeke zbog navodnog ofsajda... Od toga nisu mogli da se oporave, a onda je uslijedio novi šok. Odemvinge je nepunih desetak minuta kasnije matirao Begovića i potpuno zaledio Zmajeve.

U nastaku meča BiH je i dalje izgledala neubjedljivo. Nekako i dođu od kaznenog prostora Super Orlova, ali dalje nikako nisu mogli. S druge strane Emenike i Odemvinge su često stavljali na muke Begovića. Vrijeme je prolazilo, Zmajevi su uspjevali da zaprijete Enjemi. Poslijednju i najbolju šansu imao je indisponirani Džeko. Zeleni dijamant je u sudijskog nadoknadi vremena lijepo primio loptu u srcu protivničkog šesnaesterca, ali se ispriječila stativa. I prvom bodu i ostanku u igri za plasman u osminu finala. Sada će protiv Irana igrati samo za prestiž...

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog