Mundijal 2014

XII dan: Hrvatska i Meksiko igraju za prolaz

Dvanaestog dana na Svjetskom prvenstvu u Brazilu počinju utakmice posljednjeg trećeg kola u grupnoj fazi.

Od 18 časova u B grupi Holandija i Čile odlučiće u međusobnom duelu pobjednika grupe, dok Španija i Australija igraju meč bez rezultatskog značaja.

Od 22h igraju se mečevi u grupi A u kojoj je znatno komplikovanija situacija. Brazil igra sa prežaljenim Kamerunom i u najboljoj je situaciji, dok će Meksiko i Hrvatska u međusobnom duelu odlučiti ko će sa druge pozicije u dalji tok takmičenja.

Meksiko je u boljoj poziciji, ima bod više, pa bi mu i neriješen ishod garantovao prolaz u osminu finala. 

Holandija je uz Francusku reprezentacija koja je u prve dvije runde vjerovatno najviše pokazala u Brazilu, a sada će igrati protiv Čilea za prvo mjesto u grupi. Holanđani imaju bolju gol razliku pa bi im i neriješen rezultat odgovarao.

Selektor Van Gal jasno je rekao da želi da izbjegne Brazil u osmini finala. 

“Ako bismo mogli da biramo, radije ne bismo da igramo s Brazilom, mada ni Hrvatska ili Meksiko nisu loši rivali. Ipak, mislim da domaćin svjetskog prvaka uvijek ima prednost“. 

Čile i Holandija do sada su se samo jednom sastajali i meč je završen bez pobjednika – 2:2. U drugom duelu ove grupe šampioni svijeta Španci opraštaju se od Brazila duelom protiv Australije koja takođe nije osvojila ni bod u prva dva meča. 

Mnogo zanimljivije će biti u A grupi, gdje bi najzanimljivije trebalo da hude u duelu Hrvatske i Meksika. Ekipa Nika Kovača ima tri boda iz prve dvije utakmice, a Meksikanci imaju bod više, pa su u boljoj situaciji.


Hrvati imaju čemu da se nadaju. Ove dvije selekcije do sada su odigrale tri meča, a dvije pobjede ostvarila je upravo Hrvatska. Kovač vjeruje u svoj tim i prebacuje pritisak na rivala. 

"Ako ikome trebaju drhtati koljena, to je Meksiko, Mislim da možemo napraviti nešto istorijsko. Imam ekipu koja je rasla, od Islanda do danas. Imam kvalitetne i inteligentne igrače, vidi se kako igrači razumiju našu filozofiju, a kad imate ekipu kakvu ja imam, imate pravo razmišljati pozitivno", kaže Kovač. 

U drugom duelu ove grupe Brazil igra sa prežaljenim Kamerunom. Tim Felipea Skolarija nije oduševio u prve dvije runde, ali ipak ima dobru šansu da obezbijedi prvo mjesto u grupi. Pobjeda bi Brazilu donijela najvjerovatnije prvo mjesto u grupi, a u dosadašnja četiri međusobna meča ’karioke’ su ostvarile tri pobjede protiv Kameruna. 

Grupa B: 

Sao Paulo: Holandija – Čile (18h)

Kuritiba: Australija – Španija (18h) 

Grupa A: 

Brazilija: Kamerun – Brazil (22h)

Resife: Hrvatska - Meksiko

izvor: B92

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog